Na 50 jaar trouwe dienst gaat Kees Geerlings Peeze ‘verlaten’ en genieten van zijn welverdiend pensioen.  Hij begon bij Peeze in 1965 als jochie van 13 jaar oud. Werkervaring had hij niet, want Peeze was zijn eerste echte werkgever. De week die hij als schoenmaker bij Flipse werkte, tellen we maar even niet mee.

Wat weet je nog van de tijd toen je begon bij Peeze in 1965?

Koffiebranderij Peeze trans 1965Toen ik als jong knulletje begon bij Peeze zaten we nog in de binnenstad op de Trans. De hele organisatie telde toen nog  10 medewerkers, inclusief de oude eigenaar G. Peeze. In ‘mijn’ tijd hadden we nog nooit gehoord van computers en werd alles handmatig gedaan. Elke baal koffie woog je met de hand en branden deed je op gevoel en ervaring. De koffie bezorgde ik daarna op de fiets bij de klant. In 1994 verhuisde Peeze naar de Ringoven en werd alles gemoderniseerd. Inmiddels werken er ruim 50 mensen en gebeurt bijna alles met machines. Ja, sindsdien hebben we veel stappen gemaakt…

Hoe heb jij de koffiemarkt zien veranderen de afgelopen 50 jaar?

Vroeger was een bakkie, een bakkie en hadden we alleen de smaak koffie. Dat is nu wel anders. Er zijn er zoveel verschillende soorten en smaken koffie bijgekomen. Koffiedrinken is steeds meer ervaring geworden. De markt verandert zo snel,  maar je moet mee met je tijd om bij te blijven.

Wat is je het meeste bijgebleven in je tijd bij Peeze?

De personeelsuitjes! Hahaha. Die waren echt fantastisch! Ik kijk terug op een hele mooie tijd bij Peeze, waar ik met veel plezier gewerkt heb. Lol maak je zelf, toch? Maar ook het begrip en de steun die ik heb ervaren van collega’s in een moeilijke periode zal ik nooit vergeten. Die waardeer ik echt enorm en dat mag ook eens gezegd worden!

Peeze Jubileum kees

 

Ja, in 50 jaar tijd hebben we veel stappen gemaakt. Onze koffiebranderij is een van de meest milieuvriendelijke ter wereld en wij zijn de enige in Nederland met 100% klimaatneutrale koffie. Wil je weten hoeveel jij CO-2 uitstoot jij kunt besparen met klimaatneutrale koffie? Gebruik dan onze berekentool.