Agenda

titel-kronkel

Evenementen & bijzondere dagen

 

7 – 15 mei 2016

World Fairtrade Day

World Fairtrade Day

World Fair Trade Day: Al sinds jaar en dag wordt op World Fair Trade Day in verschillende landen op nationaal en lokaal niveau activiteiten georganiseerd om Fairtrade te promoten. Er wordt hiermee wereldwijd aandacht gevraagd voor de impact van eerlijke handel voor miljoenen boeren in ontwikkelingslanden.

> bekijk event

22 juni 2016

world barista championship 2016

World Barista Championship 2016

The World Barista Championship (WBC) is een internationale competitie die jaarlijks wordt georganiseerd door World Coffee Events (WCE). De winnaars van ditzelfde evenement op nationaal niveau strijden om de wereldtitel van beste beste barista.

Locatie: Dublin, Ierland.

> bekijk event

12 september 2016

Koffie Top 100

Koffie Top 100 uitreiking

Jaarlijkse zoektocht naar de beste koffie(speciaal)zaak van Nederland. De Misset Horeca Koffie Top 100 is een ranking die jaarlijks middels mystery visits en een onafhankelijke, deskundige jury tot stand komt. In de beoordeling staat de kwaliteit van de koffie die geserveerd wordt voorop. Daarnaast wordt er gekeken naar de technische vaardigheden van het personeel, de aandacht voor hygiëne, commerciële aspecten als promoties en natuurlijk de gastvrijheid.

> bekijk event

1 oktober 2016

International Coffee Day

Internationale koffie dag

In 2015 werd voor het eerst internationaal koffie dag gevierd op 1 oktober. Daarvoor werd dit gevierd op 29 september en op 1 oktober. Om het echt internationaal te kunnen vieren, hebben we besloten om het voortaan op 1 oktober te vieren.

> bekijk event