Word een (certified) barista met de Peeze Masterclass!

Altijd al een gecertificeerd barista willen worden? Dat kan! De Peeze Academie introduceert namelijk de Peeze Masterclass, een uitgebreid opleidingstraject i.s.m. Rose van Asten (Your Coffee Companion), dat wordt afgesloten met twee officiële SCA certificaten: Foundation en Intermediate.

Om jou op te leiden tot gecertificeerd barista bestaat de volledige Masterclass uit de volgende 5 onderdelen:

1.  SCA Barista Foundation training & examen

SCA Barista Foundation vormt dé basis van het baristavak. Er is geen ervaring vereist voor deze training. Je leert de parameters van een espresso, de basis van het afstellen van de molen en de basis van onder-en overextractie. Ook leer je de opschuimtechniek die nodig is voor het perfecte schuim en het schenken van latte art.  Na het succesvol afronden van het examen ontvang je het officiële SCA Barista Foundation certificaat en beheers je alle basistechnieken om de perfecte kop koffie te bereiden.

2.  Melk & Latte art training

De melk training gaat dieper in op de verschillende soorten melk en de eigenschappen hiervan. Denk hierbij aan elementen zoals smaak en opschuimen alsook verschillende vetgehaltes en eiwitgehaltes. Daarnaast gaan we dieper in op de technieken om mooie latte art te schenken. Denk hierbij aan de figuren zoals het hartje, de rosetta, de tulp en de zwaan.

3. Apparatuur & techniek training

Bij dit onderdeel staan alle technische aspecten van zowel de machine als de molen centraal. Wat is nu precies de techniek achter deze machines? Hoe zien maalschijven eruit en hoe kunnen we zien of deze nog scherp genoeg zijn of niet? Dit zijn enkele vragen die aan bod komen tijdens deze technische training.

4.  Sensory training

Bij de Sensory-training draait alles om de kunst van het proeven. Door nauwkeurig te cuppen leer je de smaakbalans goed waar te nemen en verschillende aroma’s te onderscheiden en benoemen. Daarnaast staan we stil bij de smaakverschillen tussen diverse oorsprongslanden en verwerkingsmethodes.

5.  SCA Barista Intermediate training & examen

SCA Barista Intermediate is de vervolgopleiding van de Foundation training. Tijdens deze training verdiepen we ons in het productieproces van koffie en de invloed van apparatuur, techniek en andere factoren op de uiteindelijke smaak. We behandelen verschillende aspecten zowel in theorie als in de praktijk. Na het succesvol afronden van het examen ontvang je het officiële SCA Barista Intermediate certificaat.

 


 

Schrijf je direct in voor de Peeze Masterclass

De eerstvolgende Masterclass om jou op te leiden tot gecertificeerd barista start 21 september 2021. De Masterclass omvat 4 trainingsdagen volgens onderstaande planning. Kosten voor deelname aan de Masterclass bedragen €895 per persoon (excl. btw). Wil je je graag inschrijven of ben je op zoek naar meer informatie? Laat het ons weten via f.alves@peeze.nl of bel 026-3622422.


 

Foundation en Intermediate Trainingsoverzicht

Wat

  • SCA barista foundation training & examen
  • Melk & Latte art training
  • Apparatuur & techniek training
  • Sensory training
  • SCA barista intermediate training & examen

Waar
Ringoven 36, 6826 TR in Arnhem.

Wanneer

De Datums van de 4 Peeze masterclass trainingsdagen zijn:

  • Di 21 September (SCA barista foundation + Latte Art)
  • Di 19 Oktober (Techniek training + Latte Art)
  • Di 16 November (SCA intermediate training)
  • Di 14 December (SCA intermediate training, proefexamen en examen)