Altijd al een gecertificeerd barista willen worden? Dat kan! De Peeze Academie introduceert namelijk de Peeze Masterclass, een uitgebreid opleidingstraject i.s.m. Rose van Asten (Your Coffee Companion), dat wordt afgesloten met twee officiële SCA certificaten: Foundation en Intermediate.

Naast deze twee onderdelen gaan we tijdens het traject dieper in op de thema’s melk, latte art, techniek en sensory (smaak). De volledige training bestaat uit de volgende 5 onderdelen:

1.  SCA Barista Foundation

SCA Barista Foundation vormt dé basis van het baristavak. Er is geen ervaring vereist voor deze training. U leert de parameters van een espresso, de basis van het afstellen van de molen en de basis van onder-en overextractie. Ook leert u de opschuimtechniek die nodig is voor het perfecte schuim en het schenken van latte art.  Na het succesvol afronden van het examen ontvangt u het officiële SCA Barista Foundation certificaat en beheerst u alle basistechnieken om de perfecte kop koffie te bereiden.

2.  Latte art

Hierbij gaan we aan de hand van twee trainingen dieper in op de technieken om mooie latte art te schenken. Denk hierbij aan de figuren zoals het hartje, de rosetta, de tulp en de zwaan.

3. Techniek

Bij dit onderdeel staan alle technische aspecten van zowel de machine als de molen centraal. Wat is nu precies de techniek achter deze machines? Hoe zien maalschijven eruit en hoe kunnen we zien of deze nog scherp genoeg zijn of niet? Dit zijn enkele vragen die aan bod komen tijdens deze technische training.

4.  Sensory

Bij de Sensory-training draait alles om de kunst van het proeven. Door nauwkeurig te cuppen leert u de smaakbalans goed waar te nemen en verschillende aroma’s te onderscheiden en benoemen. Daarnaast staan we stil bij de smaakverschillen tussen diverse oorsprongslanden en verwerkingsmethodes.

5.  Melk training

De melk training duurt een dagdeel en gaat in op de verschillende soorten melk en de eigenschappen hiervan. Denk hierbij aan de elementen zoals smaak, opschuimen en latte art alsook verschillende vetgehaltes en eiwitgehaltes.

6.  SCA Barista Intermediate training

SCA Barista Intermediate is de vervolgopleiding van de Foundation training. Tijdens deze training gaan we diep in op het productieproces van koffie en de invloed van apparatuur, techniek en andere factoren op de uiteindelijke smaak. We behandelen verschillende aspecten zowel in theorie als in de praktijk. Na het succesvol afronden van het examen ontvangt u het officiële SCA Barista Intermediate certificaat.

Schrijf u nu in voor deze Peeze Masterclass!

De eerstvolgende beschikbare data worden binnenkort bekend gemaakt. De Masterclass omvat 5 trainingsdagen volgens onderstaande planning. Kosten voor deelname aan de Masterclass bedragen €895 per persoon (excl. btw). Wilt u zich graag inschrijven of wenst u meer informatie? Laat het ons weten via info@peeze.nl of bel 026-3622422.


Foundation en Intermediate Training

Wat

  • SCAE barista foundation training
  • Latte art & techniek
  • Sensory & melk en latte art training
  • SCA barista intermediate
  • Sensory & examens

Waar

Ringoven 36, 6826 TR in Arnhem.

Wanneer

Nieuwe data worden binnenkort bekend gemaaktProfessional Training

Voor het deelnemen aan de masterclass professional training is de foundation en intermediate training benodigd.

Wat

  • Theorie en praktijk refractometer leren kennen, molen afstellen en smaak herkennen.
  • Latte art & techniek (next level).
  • Theorie en watercupping.
  • Latte art en oefenexamen praktijk.
  • Molen, refractometer en smaak examen.

Waar

Ringoven 36, 6826 TR in Arnhem.

Wanneer

Data worden binnenkort bekend gemaakt.