Mooie koffie en goede apparatuur betekenen niet automatisch dat je ook goede koffie schenkt in je zaak. Hiervoor is ook kennis nodig. Bij Peeze organiseren we dan ook regelmatig koffietrainingen om koffiekennis te verdiepen en samen het beste uit onze koffie halen.

Het belang van koffietraining

Er zijn verschillende parameters om een goede espresso te zetten. Denk bijvoorbeeld aan doorlooptijd, grammage en temperatuur van het water. Allemaal zijn zij van invloed om een mooie koffie te kunnen schenken. En dit zijn pas een paar basistechnieken! Wil je de stap maken naar latte-art, dan zul je eerst de basis moeten beheersen. Bij Peeze geven wij daarom barista-trainingen aan al onze klanten op 3 verschillende niveau’s:

  1. Starters: basistechnieken koffiezetten
  2. Gevorderden: upgrade van het basisniveau
  3. Latte-art: techniek van het opschuimen en figuren.

De top van Nederland

De aankomende weken zullen wij een aantal van onze klanten op onze Academie ontvangen om een opfriscursus barista-training te volgen. Voor sommigen herhaling, maar met de Koffie Top 100 in aantocht een mooie kans om details weer even scherp te stellen. Zo kunnen zij hun gasten een nog betere koffie schenken en zich blijven onderscheiden van hun buurman, maar ook toewerken naar een hogere eindpositie in de Koffie Top 100 van dit jaar.

Koffie Top 100 eindlijst

De beste koffie van Nederland

Dat goede koffie en koffietraining je kunnen onderscheiden, bewijst de Blonde Pater. Vorig jaar werden zij 1e in de Koffie Top 100 en dit jaar werd hun barista Kai Yasuda 3e in The Dutch Latte Art Championship. Het succesverhaal van de Blonde Pater is verfilmd en zal later dit jaar verschijnen. De trailer kun je hier alvast bekijken.

Wil je ook stappen maken en de kwaliteit van je koffie verbeteren? Al onze klanten krijgen koffietraining op niveau om zo samen beste uit onze koffie te halen!

Meld je nu aan voor onze proefactie of maak direct een afspraak!

> proefactie