Geef invulling aan uw duurzaamheidsbeleid met
de circulaire koffievoorziening van Peeze

Een concrete stap in uw duurzaamheidsbeleid

Duurzame koffie is een praktisch en concreet onderdeel van een duurzame bedrijfsvoering. Maar wat is nu precies duurzame koffie? Koffie met een keurmerk is een belangrijke eerste stap, maar in onze ogen gaat een duurzame koffievoorziening veel verder. De plantage, het productieproces, de logistiek en de voorziening op locatie, elk onderdeel in de keten draagt bij.

Bij Peeze geloven wij in de circulaire economie. Een economie waarbij afval niet bestaat en grondstoffen altijd hun waarde behouden. Vanuit deze gedachten streven wij naar een circulaire koffievoorziening, waarbij alle onderdelen volledig circulair zijn. Hier zijn we nog niet, maar er is al ontzettend veel mogelijk! Kiest ook u voor een circulaire koffievoorziening? Lees meer over onze visie op een circulaire koffievoorziening en vraag direct een circulair koffiepakket aan.

Vraag uw circulaire koffiepakket aan

Wilt u ook invulling geven aan uw duurzaamheidsbeleid? Vraag dan kosteloos een circulair koffiepakket aan.

Met dit koffiepakket maakt u kennis met onze koffie en vele andere circulaire producten van koffiebranderij Peeze.

Zo maakt u kennis met onze Rainforest extra donker koffiebonen (volledig CO2 neutraal gebrand) geleverd in de nieuwe composteerbare koffieverpakking.

Vraag kosteloos uw eigen circulaire koffiepakket aan en ervaar hoe duurzaamheid smaakt.

 


Bedrijfsnaam*

Contactpersoon*

Adres*

Postcode*

Plaats*

E-mailadres*

Telefoonnummer
We wijzen u op onze privacy verklaring en onze algemene voorwaarden.

Een circulaire koffievoorziening

Een circulaire koffievoorziening begint bij de koffie zelf. Zo is onze koffie bekroond met een A-label voor duurzaamheid volgens merkenvergelijkingswebsite Rank a Brand, werken we alleen met 100% gecertificeerde koffie en wordt al onze koffie CO2 neutraal gebrand. Om onze koffievoorziening ook werkelijk circulair te maken, brengen we onze klanten in contact met partijen die de koffiedrab kunnen upcyclen. Dit houdt in dat de koffie een nieuwe functie krijgt. Er zijn bijvoorbeeld al veel bedrijven in Nederland die de koffiedrab gebruiken als voedingsbodem om zwammen op te kweken.

Circulair koffieconceptMaar voor een volledig circulaire koffievoorziening is meer nodig. Daarom innoveren en verduurzamen we ook op gebieden als: verpakkingen, transport, productie en producten. Stap voor stap, innovatie voor innovatie is Peeze hard op weg naar een volledig circulaire koffievoorziening.
Een aantal van onze circulaire innovaties zijn:

Naast eigen innovaties maakt Peeze ook gebruik van bijvoorbeeld omdozen van golfkarton die zijn gemaakt hernieuwbare materialen zoals houtvezels en gerecycled papier.

Tevens zijn wij met verschillende partners in gesprek om ook de koffiemachines en zelfs het koffiemeubel circulair te maken.

Maak bij u op kantoor ook kennis met onze circulaire producten en vraag een circulair koffiepakket aan.

> Vraag koffiepakket aan

 

Samen bouwen aan een circulaire economie.

Een circulaire economie bereik je samen. Zo werkt Peeze samen met partners voor een zo duurzaam mogelijk pand en met energieleverancier Pure Energie waardoor al onze stroom 100% duurzaam is. Hiermee besparen we meer dan 3 miljoen kilo CO2-uitstoot per jaar!

Ook innoveren we op verpakkingsniveau. Onze meest recente innovatie op dit gebied is de composteerbare koffieverpakking. Een verpakking gemaakt van suikerbieten en cellulose. Hoewel de folie gecertificeerd industrieel is, mogen deze sinds juli 2019 niet meer bij het groenafval (lees meer).

Heeft of zoekt u duurzame initiatieven voor uw bedrijf?

Neem dan gerust contact met ons op. We gaan graag met u in gesprek over de ontwikkelingen in de markt en wat we voor u of elkaar kunnen betekenen. Vraag ook een circulair koffiepakket aan.

> Vraag koffiepakket aan