Een nieuwe verdieping voor het Communitea Center in Sri Lanka

Project van Peeze Foundation wordt uitgebouwd

In samenwerking met partners heeft de Peeze Foundation in 2018 een Communitea Center laten bouwen. Hierin kunnen meer dan 600 gezinnen samenkomen voor gelegenheden als bruiloften en feestdagen, maar ook voor sport of spel. Met trots kunnen we jullie vertellen dat het pand wordt uitgebreid: er komt namelijk een tweede verdieping op het Communitea Center.

Communitea Center theeplantage Sri Lanka

Over het Communitea Center

In 2013 werd de verbinding gemaakt met Sri Lanka. Met een reis naar de theeplantages werd de basis gelegd voor de Communitea theelijn. Om deze theeplantages te ondersteunen is er in 2018 een project opgezet. Uit onderzoek bleek namelijk dat de Sri Lankaanse bevolking baat had bij een gemeenschapsgebouw. In 2018 is daarom het Communitea Center gebouwd, op een centrale plek met uitzicht op de theefabriek. Pim Oostrom van Axxent Masters in Tea voegt daaraan toe: “De bevolking is superblij met de faciliteit. Er wordt veel gebruik van gemaakt voor bijeenkomsten, vieringen en presentaties. Het verbindt de mensen op de plantage.”

Communitea Center theeplantage Sri Lanka

Naar een hoger plan

Máár, de eerste verdieping van het Community Center was slechts het begin. Samen met de Fair-grounds foundation van onze partner Axxent Masters in Tea en Watawala Plantations (eigenaar van de plantage), is deel 2 van dit project opgestart. Zo wordt het Communitea Center met de komst van een tweede verdieping naar een hoger plan getild. Het gebouw zal niet langer alleen dienen als gemeenschapsgebouw, want de tweede verdieping zal ruimte gaan bieden voor educatie en trainingen.

Communitea Center theeplantage Sri Lanka

Nieuwe verdieping

Het contract voor de tweede verdieping is inmiddels getekend. En om de lokale economie te stimuleren, zullen de lokale aannemers en bewoners de bouw van de tweede verdieping tot uitvoer brengen. Naar verwachting zal het project in 2020 klaar zijn. Het Communitea Center biedt met toevoeging van de tweede verdieping ruimte voor meer dan 2800 personen.

Update over de verbouwing

De bouw van de nieuwe verdieping begint al op te schieten. Voor de gemeenschap is het nog even aftellen. Hieronder wat beelden van de huidige status.

Communitea Center Sri Lanka Communitea Center Sri Lanka
Communitea Center Sri Lanka Communitea Center Sri Lanka tweede verdieping