Goed gereedschap is het halve werk. Dat geldt zeker ook voor koffie. De koffie professional kiest als het even kan voor Dalla Corte. Deze handbediende espressomachine is geliefd onder topbaristi over de hele wereld. Het is dan ook niet voor niets dat de Specialty Coffee Association of Europe (SCAE) als organisator van o.a. de World Barista Championship, gekozen heeft voor een samenwerking met Dalla Corte.

De Nederlandse afdeling van SCAE organiseert diverse competities waaronder de Dutch Barista Championship en de Dutch Latte Art Championship. Peeze is met het merk Dalla Corte de hoofdsponsor van de Latte Art wedstrijden in 2015.

Waarom kiest Peeze voor Dalla Corte?

Al ruim 10 jaar voeren we Dalla Corte en zijn we exclusief importeur van het merk in Nederland. Waarom? Omdat net als bij Peeze kwaliteit en duurzaamheid voorop staan.

Kwaliteit

Dalla Corte kwam als eerste met de Multi boiler technologie. Dit houdt in dat de zetgroepen onafhankelijk van de boiler werken. Bovendien is de temperatuur van elke zetgroep afzonderlijk in te stellen. Deze technologie zorgt voor een zeer consistente en nauwkeurige temperatuurregeling. Elke zetgroep is zodoende exact af te stellen zodat u de sweet spot van uw koffie kan ontdekken.

Dalla Corte multi boiler technologie

Doordat de boilers onafhankelijk van elkaar werken heeft het onttrekken van bijvoorbeeld veel water voor theegebruik geen enkel effect op de temperatuur van de koffie.

Een tweede kwaliteitselement is het formaat van de filterdrager of portafilter. In plaats van de normale 58 mm hanteert Dalla Corte 54 met als resultaat een betere extractie van de koffie.

Duurzaamheid

Door de Multi boiler technologie en de toepassing van messing als materiaal dat warmte vasthoudt, verbruikt de machine gemiddeld 30% minder energie in vergelijking met soortgelijke espressomachines. Bovendien kunnen de zetgroepen onafhankelijk van elkaar uitgeschakeld worden voor het geval er tijdelijk minder capaciteit nodig is.

Ervaar het zelf

Wilt u zelf eens ervaren hoe het is om met een Dalla Corte te werken of de modellen met eigen ogen zien? Neem dan contact met ons op.

> neem contact op