Bijzonder project van onze koffiemachine partner Dalla Corte

Een tweede kans voor koffiemachines en gevangenen uit Milaan.
Dalla Corte heeft naast innovatieve technologie ook het creëren van sociale impact hoog op haar agenda staan. Vorig jaar is de Italiaanse machinebouwer daarom een bijzonder project gestart in samenwerking met de Bollate gevangenis in Milaan.

Inmiddels heeft Dalla Corte 11 gevangenen opgeleid tot ware monteurs. Zij kunnen nu Dalla Corte machines zelfstandig reviseren. Het gaat hierbij alleen om apparaten die aan het eind van hun technische levensduur ( >10 jaar) zijn. Deze worden helemaal uit elkaar gehaald en met nieuwe materialen in elkaar gezet. De koffiemachines kunnen na een paar weken weer terug de markt in. De ‘geüpdate’ versie heeft een compleet nieuwe body, eigen logo en bevat de nieuwste technische onderdelen. Alles wordt gedaan in een speciaal gebouwde werkomgeving binnenin de gevangenis.


Second Chance
Het project draagt de toepasselijke naam ‘Second Chance’ refererend aan een 2e kans die wordt geboden aan zowel de koffiemachine als de gevangene.  De gevangenen hebben hierdoor werk en ontvangen een maandelijkse vergoeding. Bovendien nemen zij deze technische kennis straks weer mee in hun leven buiten de gevangenis.

“De gerefurbishede machine heeft op deze manier een grote sociale impact, aldus Dalla Corte”.

Dit mooie project past helemaal in het circulaire gedachtengoed dat Peeze nastreeft; een wereld waarin geen afval bestaat.