De koffie Top 100 van 2018 – hij komt er aan

De Koffie Top 100 van 2017 was er één met vele records. 16 Peeze klanten in de top 100 waarvan twee in de top 5 en 4 in de top 10 met als kers op de taart de nummer 1 notering van Josephine Coffee uit Arnhem. En ondanks dat het nog hoog zomer is komt de editie van 2018 er alweer aan.

De Misset Horeca Koffie Top 100 is een ranking die jaarlijks middels een onafhankelijke, deskundige jury tot stand komt. Opgezet om de koffie kwaliteit in Nederland te verhogen daar waar het aantal gedronken kopjes al jaren sterk stijgt. Koffie is een groot onderdeel van de omzet voor veel horeca ondernemers en de koffie top 100 maakt hen bewust dat goede koffie aandacht nodig heeft en dat het loont hierin te investeren.

Elk jaar gaat de Jury van de Misset Horeca Koffie Top 100 het land door en proeven ze vele espresso’s, cappuccino’s en lungo’s. Zo ook in 2018. De Jury heeft de eerste ronde achter de rug en hiermee is de top 125 horecazaken bekend.

In de beoordeling draait het natuurlijk voornamelijk om de koffie. Maar er wordt op veel meer onderdelen gelet. Hoe gaat de bereiding van de koffie, wordt er tussen zettingen door bijvoorbeeld wel geflusht? Hoe staat het met de kennis van de barista en is de presentatie op orde? Maar naast koffie gerelateerde zaken staan gastvrijheid en natuurlijk hygiëne ook op het beoordelingsformulier.

De aankomende periode gaat de Jury voor een tweede keer langs bij alle 125 zaken om de uiteindelijke top 100 en de volgorde ervan samen te stellen. Na het selecteren van de beste 100 zaken wordt de top 5 nogmaals bezocht door de hoofdjury en wordt ook de top 5 definitief.

En dan gaat het erom, wie wordt de nummer 1 van 2018 en serveert de beste koffie van Nederland. Halverwege augustus wordt de uiteindelijke top 100 bekend gemaakt maar weet nog niemand op welke plaats ze daadwerkelijk staan. Pas bij de speciale Koffie Top 100 uitreiking op maandag 24 september wordt de volgorde van de top 100 onthuld.

De Peeze deelnemers

Peeze heeft ook dit jaar weer een aantal mooie horeca klanten die mee doen aan de koffie top 100. We ondersteunen deze klanten gedurende deze periode nog intensiever. Naast het leveren van de lekkerste koffie geven we extra trainingen, stellen we de machines en molens nog eens extra af en assisteren we met andere zaken die zij nodig hebben om de beste koffiekwaliteit en koffiebeleving te realiseren.

De horecazaken bij de laatste 125 die gebruik maken van Peeze koffie:

De publieksprijs

De koffie top 100 ranglijst wordt samengesteld door verschillende specialisten uit de koffie branche. Maar er is ook een publieksprijs. Alle deelnemers die door zijn naar de tweede ronde maken kans op deze prijs. Tot 17 augustus kan iedereen stemmen op zijn favoriet. Stemmen kan via deze link.

De winnaar van de publieksprijs van 2017