Bij Peeze zijn we op weg naar een eerlijke en toekomstbestendige koffieketen. Maar dat kunnen we niet alleen! Alle partijen uit de keten dragen hieraan bij. Samen staan we sterker, en daarom vinden we het hoog tijd om onze partners in het zonnetje te zetten. Met als eerste: DeLaMar theater. Partner van Peeze en ook interesse in een interview? Stuur een mail naar info@peeze.nl.

Nu in DeLaMar Theater: Peeze!

DeLaMar Theater gaat voor duurzaam. Een mooie missie, waar Peeze sinds kort deel van uit mag maken. Daarom interviewden we Wout Deterink, Manager Horeca & Public Service.

Wat is DeLaMar Theater?
“DeLaMar Theater is hét theater in hartje Amsterdam. Of je nou houdt van musicals, cabaret of muziek: bij DeLaMar Theater ben je van harte welkom.”

Wat maakt DeLaMar Theater uniek?
“DeLaMar Theater heeft een theatergeschiedenis die tot de verbeelding spreekt. Zo traden vroeger grote namen op in het theater, zoals Wim Kan, Wim Sonneveld en Freek de Jonge. In november 2010 werd het nieuwe gebouw geopend door de toenmalige koningin Beatrix. Verder zijn grote successen van het theater onder andere de zomerkomedies met Tjitske Reidinga en de op het leven van André Hazes gebaseerde musical ‘Hij gelooft in mij’. Daarnaast doet DeLaMar Theater er alles aan om een zo duurzaam mogelijk theater te zijn.”

“Wij herkennen ons in de circulaire doelstelling van Peeze”Peeze in Delamar TheaterDelamar theater peeze koffie

Een duurzaam theater, wat bedoelen jullie daar precies mee?
“Milieu is één van de belangrijkste doelstellingen van DeLaMar Theater. Zo behaalden we in februari 2012 het Green Key certificaat op het hoogste niveau: ‘goud’! Dit is een internationaal keurmerk voor de recreatie-, vrije tijds- en zakelijke branche. Sinds de opening van het theater wordt er namelijk alles aan gedaan om duurzaamheid door te voeren, zonder dat ingeleverd wordt op comfort en kwaliteit. Op het gebied van eten en drinken kiezen we daarbij voor seizoensgebonden en lokaal geproduceerde producten. Bovendien werken we met duurzame leveranciers, zoals Bionade, Tony’s Chocolonely en Peeze.”

Hoe draagt Peeze hieraan bij?
“De duurzame koffie- en theeconcepten passen goed bij onze doelstelling om een duurzaam theater te zijn. Het is voor ons dan ook belangrijk dat Peeze nauw betrokken is bij de herkomst van de koffiebonen, en met hun eigen Foundation een bijdrage levert aan de gezondheid en omstandigheden van de boeren ter plaatse. Overigens herkennen wij ons in de doelstelling van Peeze om te streven naar een circulaire bedrijfsvoering. Als laatste serveert Peeze koffiebonen van hoge kwaliteit, dus ook dat zit wel goed!”

Hoe bevallen de concepten van Peeze tot nu toe?
“We monitoren veel van de reacties van onze bezoekers, omdat we het belangrijk vinden om naar de gasten te luisteren. We krijgen erg vaak terug dat de koffie bij ons zo lekker is. Dit komt door de koffie én de nieuwe machines van hoge kwaliteit. Nog een ander grappig detail: veel gasten vinden de koekjes van Peeze heeeeerlijk bij de koffie!”

Ben je in de buurt van Amsterdam? Breng dan eens een bezoek aan DeLaMar Theater.