#Chocolademelk #Freakshake #Inspiratie

De herfst heeft Nederland weer bereikt. Tijd voor chocolademelk. En hoe kan je dat nou leuker en lekkerder maken dan met een freakshake.


 

Bereidingswijze

peeze-chocolatte-zonder-serVerspreid de lemon curd over de bodem van het glas en druk daar het stroopwafeltje op. Spuit aan de binnenkant van het glas rondom de chocoladesaus. Rijg de poffertjes en de blauwe bessen aan de satéprikker.

Doe de chocolatte met de melk in de melkkan en verwarm (schuim) het geheel op. Roer de chocolatte goed door de melk zodat alles goed is opgelost. Schenk het geheel in het glas, hou voldoende ruimte over voor de espresso en de slagroom. Schenk vervolgens de espresso in het glas en spuit de slagroom erop.

Zet de eerder geregen satéprikker in het glas, leg de bolletjes merengue op de slagroom en steek de nougat in de slagroom. Schenk als laatste de chocoladesaus over het geheel. En genieten maar!

Materiaal

  • Mug met handgreep
  • Opschuimkan
  • Shotkan
  • Satéprikker

Ingrediënten

  • 1 zakje witte chocolatte tabletten
  • Volle melk
  • 1 shot espresso
  • Mini stroopwafel
  • Chocoladesaus (monin)
  • 1 volle theelepel lemon curd
  • Poffertjes 3st.
  • Blauwe bessen 3st.
  • Chocolade nougat 1st.
  • Merengue bolletjes 8st.
  • Slagroom

De basis voor deze herfst freakshake is onze chocolatte chocolademelk. Lees hier meer over chocolatte en vraag direct een sample aan. Direct bestellen? Dat kan.