Peeze heeft een missie: Van eerlijke koffie de norm maken. En dat doen we samen met jou. Want, goede koffie is meer dan alleen lekkere koffie. Koffie die niet alleen geweldig smaakt, maar ook goed is voor de wereld waarin we leven. Dit is niks nieuws, maar wel belangrijk.

Willen we ook in de toekomst nog van koffie genieten? Dan is het belangrijk dat de hele koffiesector verandert. Graag laten wij samen met jou zien dat het ook anders kan. Dat een premium kwaliteit koffie hand in hand gaat met een toekomstbestendige aanpak. Vanaf november dragen we dit nóg krachtiger uit. Tel jij samen met ons af.

Het is tijd voor andere koffie.

Op deze pagina nemen we je in de aankomende weken stapsgewijs mee in alle ontwikkelingen.
Stay tuned!


Laat je mailadres achter
en we houden je op de hoogte

Schrijf je in

Dezelfde koffie
Nieuwe namen

Er zitten veel leuke nieuwe ontwikkelingen aan te komen! Eén daarvan is nieuwe naamgeving voor onze koffie. Namen met een logische opbouw en zeer passend bij koffie. We leggen het even uit.

Schaduwbomen als basis

Schaduwbomen bij koffieteelt zijn van groot belang. Om meerdere redenen. Zo kan de koffieplant slecht tegen direct zonlicht en produceert hij betere koffie in de schaduw. Maar ook voor de vochthuishouding, bodemverrijking en CO2-opname zijn deze schaduwbomen essentieel. Kortom, een mooie basis voor de nieuwe naamstelling van de koffie!

Dubbele naam voor elke koffie

In totaal hebben we 4 Portugese namen van schaduwbomen gekozen die veel worden gebruikt in de koffiesector: Amora, Albizia, Cedro en Mamao. Elk van deze namen is toegepast voor meerdere koffieblends, waarbij het onderscheid is gemaakt in een tweede naamregel. Deze tweede naamregel geeft de intensiteit van de koffie aan. We hebben hierbij 4 gradaties: intense roast, dark roast, medium roast en mild roast. Zo heet bijvoorbeeld onze Ottimo melange nu Amora – dark roast.

Nu ben je natuurlijk benieuwd hoe jouw koffie nu heet. Dit vind je eenvoudig terug via dit overzicht, onze particulieren webshop en in jouw zakelijke bestelomgeving.

Tijdelijk ook oude naam om te wennen

We kunnen ons voorstellen dat je nog even moet wennen aan de nieuwe namen. Daarom vind je vanaf nu zowel de nieuwe als de oude naam terug in o.a. onze webshop, je persoonlijke zakelijke bestelomgeving en op facturen. Vanaf 15 november zullen de namen ook op de koffieverpakkingen zelf zichtbaar zijn.

Heb je in de tussentijds vragen omtrent de namen of kom je er niet helemaal uit? Dan staan we je uiteraard graag te woord.

Binnenkort
Meer nieuws