Zoekt u iets nieuws voor uw koffiegasten? Dan kunt u met honing aan de slag.

Er zijn de laatste jaren steeds meer koffievarianten op de horecakaart bijgekomen. Voorbeelden hiervan zij de latte machiatto, long black, ristretto… Maar vaak wordt weinig gedaan met smaaktoevoegingen. Een extra smaakcomponent kan juist zorgen voor een verrassing en voor een extra genietmoment. Al eens aan koffie met honing gedacht?

Nieuwe trend: honing in de koffie

Een nieuw voorbeeld hiervan is honing in de koffie. Honing heeft zijn weg natuurlijk al gevonden naar de horeca via de verse muntthee. Toch is het een hele nieuwe trend in de koffiewereld. De smaak en structuur van honing gaan prachtig samen als dit gecombineerd wordt met melkvarianten zoals de cappuccino of de latte macchiato. Honing is een natuurlijke zoetmaker en daarmee een ideale vervanger voor geraffineerde suiker. Je hebt er minder van nodig en de smaak van de overige pure ingrediënten blijft beter bewaard.  Daarnaast blend honing mooi samen met opgeschuimd melk. Nog een bijkomend voordeel; honing laat een recept er lekkerder uitzien.

Recepten

Voeg honingrecepten toe aan uw koffiekaart en verras uw gasten met een heerlijk zoete en fraai uitziende koffievariant. Serveer bijvoorbeeld de…

Honey Art Cappuccino

Honey Art Cappuccino. 

“Honing, kaneel en cappuccino zorgt voor een verrassend en oogstrelend effect.”

 1. Maak een traditionele cappuccino met mooi dicht melkschuim.
 2. Vul de Melvita Professional doseerfles met honing en teken in een vloeiende dunne lijn een figuur in het schuim.
 3. Strooi een dunne laag kaneel over het melkschuim en de tekening.
 4. Je zult zien dat je tekening nu geleidelijk tevoorschijn komt.Als je de cappuccino snel serveert, geef je jouw gasten een beetje magie cadeau.

 

Honey cappuccino. 

“Door melkschuim te verrijken met honing creëer je een geheel nieuwe beleving.
Neem bijvoorbeeld de Honey cappuccino.”

 1. Eerst gaat de honing in de melkkan. Hoeveel, dat hangt af van wat jij wilt bereiken, dus experimenteer!
 2. Vul de kan verder tot aan de helft met melk.
 3. Maak mooi, dicht melkschuim.
 4. Tik één keer stevig met de kan op de bar zodat alle belletjes verdwijnen.
 5. Draai de kan op 1 plek op de bar stevig rond. Je krijgt zo een draaikolk en dat zorgt voor glanzend schuim zonder zichtbare belletjes.
 6. Schenk het schuim nu dwars door de cremalaag van de espresso heen. Laat de kan zachtjes steunen op de rand van het kopje.
 7. Maak af met je favoriete latte art.

Honey Cappuccino

 

Op zoek naar inspiratie? Download alle Recepten

Er zijn veel recepten en variaties te bedenken met Honing. Wilt u inspiratie opdoen en al onze recepten ontvangen? Vul onderstaand formulier in en ontvang ze via de e-mail.


  Bedrijfsnaam*

  Contactpersoon*

  E-mailadres*
  We wijzen je op onze privacy verklaring en onze algemene voorwaarden.

  Zelf proberen?

  Wilt u ook experimenteren met honing in uw koffie? Bestel dan de Melvita professional honing, in een handige schenkfles met doseer dop, op zakelijk.peeze.nl of voor thuis op webshop.peeze.nl.

  Honing professioneel toepassen?

  Interesse om honing professioneel toe te passen binnen uw horeca gelegenheid? Volg ook één van onze barista cursussen. Hier leren we u niet alleen om honing op een leuke manier te gebruiken maar helpen we u ook bij het zelf afstellen van uw machines en het perfect opschuimen van melk om deze vervolgens met latte art te serveren.

  Bekijk hier de mogelijkheden of stuur een mail naar academie@peeze.nl.