De zomer bij Peeze staat normaliter bekend als een redelijk rustige periode. Nu de zomer voorbij is, moeten we echter onze mening herzien: het was alles behalve een rustige periode!  We lanceerden onze biobased koffiecapsules, behaalden weer mooie resultaten in de Koffie Top 100 samen met onze klanten en inspireerden u met zomerse recepten. Ook dit najaar staat weer volop in het teken van innovatie, inspiratie en smaaksensatie! Wat u van ons kunt verwachten? Lees er alles over in ons najaarsblog!

  1. Ontdek de 3 nieuwe smaken koffiecapsules!

Naast de huidige smaken Mex-Eco Lungo, Mex-Eco espresso en Specialty Sidamo, kunt u binnenkort genieten van 3 heerlijke nieuwe smaakvolle varianten:

capsules-decaf

Decaf Lungo

Cafeïnevrije koffie vol en zacht van smaak om elk moment van te genieten.

biobased koffiecapsules espresso peeze

Ottimo Espresso

Pittige espresso met smaakvolle accenten van chocolade & nootmuskaat.

scuro-capsules biobased koffiecapsules

Scuro Lungo

Krachtige koffie met de intense smaak van Zuid-Amerika, perfect in balans.

  1. Warme winterse recepten

Na het succes van onze zomerse recepten, willen we u ook dit najaar inspireren met warme winterse recepten. Samen met onze barista Wendy ontwikkelden we 8 nieuwe smaakvolle recepten om uw gasten te verrassen en uw omzet te verhogen. Alvast een klein voorproefje:

De recepten, tafelkaarten en de digitale beelden kunt u hier downloaden.

  1. Biobased koffieverpakkingen: weer een stap richting circulair!

biobased-koffieverpakking

Wat is een circulaire  economie?

De gedachte achter een circulaire economie is het sluiten van kringlopen en het zoveel mogelijk gebruiken van hernieuwbare grondstoffen bij het maken van producten. Door producten zo lang mogelijk te blijven (her)gebruiken, onderhouden, repareren en te delen, kunnen we afval minimaliseren.

Wat is onze ambitie?

Eén van de ambities van Peeze is het streven naar een circulaire bedrijfsvoering. Met de introductie van de biobased koffiecapsules hebben we hierin een mooie stap gezet! De capsules zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen (PLA); suikerbietresidu. Ze zijn 100% biobased en 100% industrieel composteerbaar en dus volledig circulair!

Wat is onze volgende stap?

De volgende stap is om dit ook te realiseren voor al onze koffieverpakkingen met als belangrijk uitgangspunt: het behouden van een optimale koffiekwaliteit.
Na zorgvuldige testen kunnen we starten met de introductie van een unieke biobased folie. Deze is voor meer dan 85% gemaakt van cellulose (houtpulp) en suikerrietresidu. Beide grondstoffen hebben minder impact op het milieu dan reguliere grondstoffen. Een eerste stap, maar ook hier streven we naar volledig circulair!
De biobased koffieverpakkingen zijn in eerste instantie beschikbaar voor de Mex-Eco koffiemelanges (250 gram). Vanaf eind oktober (november) verwachten we deze te introduceren.

Meer weten over de biobased capsules? Bekijk dan hier de meest gestelde vragen.