Barista cursussen

koffie voor horeca

Waarom barista trainingen zo belangrijk zijn

U wilt als horecaondernemer een onderscheidende horecazaak en uw klanten (blijven) verrassen. Om dit te realiseren zijn een aantal zaken van belang. Allereerst natuurlijk de kwaliteit van uw koffie en de apparatuur waarmee u werkt. Daarnaast speelt ook kennis en kunde van uw personeel een cruciale rol. Door uw medewerkers maar ook uzelf te trainen in het baristavak, stijgt de kwaliteit van uw koffie. Daarnaast kunt u na het volgen van een barista training eenvoudiger nieuwe recepten introduceren waarmee u uw klanten verrast en u zichzelf blijft onderscheiden.

De voordelen van een barista training

Smaak herkenning
Consistentie
Betere marges
Meer beleving bij klanten

Hogere koffie kwaliteit
Terugkerende klanten
Goed voor de teambuilding

Peeze biedt als betrokken koffie partner verschillende Barista cursussen en koffietrainingen aan onze klanten.

Volg trainingen op verschillende niveaus!

titel-kronkel

Barista cursus
Basis Barista Training

titel-kronkel

Bij elke horecazaak of het nou een restaurant, bar, lunchroom, hotel of iets anders is, de basis van het zetten van een goed kopje koffie moet er zijn! Om dit bij onze klanten te realiseren is er de Peeze Basis Barista Training.

Het doel van deze cursus is om u en uw personeel de basis eigenschappen te leren van het maken van een goed kopje koffie.

Tijdens de Peeze basis Barista Training leert u:
Het bereiden van de perfecte kop koffie en espresso
Wat de zetprocedure is en hoe u nou de beste smaak uit de koffie haalt
Het opschuimen van melk t.b.v. cappuccino en andere melkkoffies en het correct schenken en serveren
De werking van apparatuur en hoe deze correct te reinigen

Deze cursus wordt aangeboden voor groepen van maximaal 6 personen op locatie bij Peeze. Wilt u deze training op uw eigen locatie? Dat kan, onze barista komt graag naar u toe zodat uw hele team getraind wordt.

Wilt u meer informatie of heeft u interesse in het volgen van de Peeze Basis Barista Training?
Neem dat geheel vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

> Vraag training aan

Barista training voor professionals – Gevorderde trainingen

titel-kronkel

Peeze biedt meerdere gevorderde barista cursussen en trainingen aan. Afhankelijk van het niveau of het beoogde doel kan uit de volgende trainingen gekozen worden:

Puntjes op de I

Barista cursus

Dalla Corte halfautomaat espressomachine

We nemen u mee op reis van plantage tot aan het kopje koffie en laten u kennis maken met het verwerkingsproces, het brandproces en het onderscheiden van de verschillende smaakprofielen. We doen tevens een korte herhaling van de zet-procedure en lossen de knelpunten op die u heeft. Als afsluiter krijgt u een rondleiding door de branderij.

Latte Art

Dalla Corte halfautomaat espressomachine

Met latte art maakt u van elke kop koffie een waar kunstwerk. In deze cursus leert u het perfecte melkschuim te maken en hiermee diverse figuren te creëren in de cappuccino. Maak een hartje, appel of rosetta en verras uw gasten. Laat niet alleen proeven maar ook zien dat u staat voor kwaliteit.

Molen afstellen

Dalla Corte halfautomaat espressomachine

Het malen van de koffie heeft veel invloed op de smaak van de koffie. Tijdens de cursus ‘molen afstellen’ leert u niet alleen de maalgraad en het grammage zelf af te stellen maar laten we u ook zien wat de diverse parameters voor invloed hebben op de smaak van de koffie en espresso. Hierna kunt u uw eigen brew-ratio en dus uw eigen smaak creëren.

Slow Coffee

Slow coffee training

Dalla Corte halfautomaat espressomachine

Slow Coffee is de trend op koffiegebied. In deze cursus leert u de basistechnieken om zelf slow coffee te kunnen schenken in uw horecazaak. We gaan werken met verschillende zetmethodes en leren u een goede smaakbalans herkennen. Lees meer over slow coffee.

Wilt u meer informatie of heeft u interesse in het volgen van een van de gevorderde barista cursussen en trainingen?
Neem dat geheel vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

> Vraag training aan

Barista certificaatPeeze Masterclass

titel-kronkel

Altijd al een gecertificeerd barista willen worden? Dat kan!
De Peeze Academie introduceert namelijk de Peeze Masterclass, een uitgebreid opleidingstraject i.s.m. Rose van Asten (Your Coffee Companion), dat wordt afgesloten met twee officiële SCA certificaten: Foundation en Intermediate. Naast deze twee onderdelen gaan we tijdens het traject dieper in op de thema’s melk, latte art, techniek en sensory (smaak). Lees hier meer over de Peeze Masterclass en hoe u zich kunt inschrijven.

> Vraag training aan

Introduceer nieuwe recepten

Het regelmatig aanbieden van nieuwe koffie- en theerecepten aan uw klanten biedt mogelijkheden voor klantbinding en verbetering van uw marge. Peeze introduceert regelmatig nieuwe recepten die ook u kunt gebruiken binnen uw horecaonderneming. Download ze of bestel de recepten als tafelkaartje in onze webshop.

> Download alle recepten

U wilt uw gasten de beste koffie schenken?

Vraag uw Barista training aan

Wilt u meer informatie of direct één of meerdere barista trainingen volgen? Vraag dit dan aan via dit formulier. We nemen dan contact met u op en plannen samen een geschikte datum voor een training bij Peeze, of bij u op locatie.

Bedrijfsnaam*

Contactpersoon*

E-mailadres*

Telefoonnummer*

Opmerkingen of vragen
We wijzen u op onze privacy verklaring en onze algemene voorwaarden.

Kies één of meerdere training(en) die u wilt volgen


Barista koffiemachines

titel-kronkel

Op zoek naar een professionele barista koffiemachine? Peeze help u graag verder bij de selectie van de machine die bij u past.

Dalla Corte Evo 2

Dalla Corte Evo 2 espressomachine halfautomaat

titel-kronkel

WMF Hybride

WMF espressomachine en halfautomaat

Peeze

Faema E98

Faema e98 espressomachine halfautomaat

titel-kronkel

> Bekijk alle machines

Peeze magazine

In ons magazine leest u alles over de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van koffie & thee. Laat u inspireren!

> download magazine