toekomst-
bestendige

koffie

Het is tijd voor andere koffie. Want, als we ook in de toekomst nog willen genieten van koffie, dan vraagt dit nu om andere keuzes. Bean Impact laat zien dat het anders kan. Koffie met positieve impact. Toekomstbestendig zoals koffie kan én hoort te zijn.

  • Verbouwd door de Yanesha indianengemeenschap in Peru
  • Afkomstig uit een door Unesco erkend natuurreservaat
  • Direct Trade tegen een eerlijke prijs
  • Biologisch en Fairtrade gecertificeerd
  • CO2-gecompenseerd in de hele keten
  • Verpakkingsvrij geleverd
  • En geweldig van smaak!

Bean Impact koffiebonen

Bean Impact zakelijk

We vertellen je graag meer over de zakelijke mogelijkheden. Neem contact met ons op, vraag het proefpakket aan of bestel direct online.

Proefpakket aanvragen   Direct zakelijk bestellen

Bean Impact voor thuis

Bestel Bean Impact voor thuis eenvoudig via de webshop of in onze koffiewinkel in Arnhem.

Bestel voor thuis   Bezoek onze koffiewinkel

Teal White White Leaf

Koffie met een
bijzondere oorsprong

Verbouwd in Centraal Peru

Verbouwd in Centraal Peru

Deze koffie wordt verbouwd in de bosrijke omgeving van het Oxapampa Ashaninka Yanesha Biosphere Reserve in Peru. Dit is een door Unesco erkend natuurreservaat dat bestaat uit de laatste ongestoorde ecosystemen in de centrale jungle van het land.

Door Yanesha indianen

Door Yanesha indianen

De koffie wordt verbouwd door de inheemse Yanesha indianen gemeenschap, verenigd in de CEPRO Yanesha koffiecoöperatie. Zij verbouwen de koffie volledig in harmonie met de natuur met een prachtige koffiekwaliteit als resultaat.

Middels agroforestry

Middels agroforestry

De verschillende boom- en plantsoorten op de plantages zorgen dat de koffie in de schaduw groeit, wat de kwaliteit ten goede komt. Daarnaast houden ze vocht vast in de bodem en zorgt het gevallen blad voor een voedingsrijke bodem.

Leaf Blob
Micha Huisman, Ouwehands Dierenpark

“Dit is de koffie die wij onze bezoekers willen serveren!”

De passie van Peeze om naast heerlijke koffie te maken ook iets terug te doen voor de natuur, sluit naadloos aan bij de doelstellingen die wij als Ouwehands Dierenpark nastreven. Duurzaam, biologisch, klimaatvriendelijk en een eerlijke prijs voor de boeren. Na een inspirerende proefsessie in het experience center van Peeze waren wij er snel uit, dit is de koffie die wij onze bezoekers willen serveren!

Teal White White Leaf

Korte en directe keten

We werken sinds 2016 samen met deze coöperatie en hebben veelvuldig persoonlijk contact met ze. Over nieuwe oogsten, kwaliteit en gezamenlijke verduurzaming. Zo zijn de boeren verzekerd van hun inkomsten, Peeze van de juiste volumes en kwaliteit en bouwen we samen verder aan een toekomstbestendige keten. Win-Win!

Een eerlijke prijs als basis

Een eerlijke prijs als basis

Goede koffie en een goede samenwerking verdient een goede prijs. Daarom betalen wij de coöperatie een prijs die structureel boven de wereldmarkt ligt en te allen tijde de kostprijs voor duurzame productie dekt. Daar bovenop ontvangt de coöperatie een Fairtrade premie, Organic premie en een kwaliteitspremie.

Een leefbaar inkomen

Een leefbaar inkomen

De Peeze Impact Premie wordt gebruikt voor ketenverduurzaming, om toe te werken naar een leefbaar inkomen voor de koffieboeren en de true price van koffie. Als onderdeel van het Futureproof Coffee Collective doen we in deze koffieketen onderzoek naar de verborgen impact. Deze data helpt om te bepalen aan welke thema’s we projectmatig het beste kunnen werken, op weg naar de échte prijs van koffie.

Hoe bijen boeren helpen

Hoe bijen boeren helpen

Om toe te werken naar een leefbaar en gediversifieerd inkomen voor de koffieboeren hebben we 20 koffieboeren opgeleid tot imker. Door het produceren en verkopen van honing creëren zij een waardevolle extra bron van inkomsten.

Lees meer

Bean Impact zakelijk

We vertellen je graag meer over de zakelijke mogelijkheden. Neem contact met ons op, vraag het proefpakket aan of bestel direct online.

Proefpakket aanvragen   Direct zakelijk bestellen

Bean Impact voor thuis

Bestel Bean Impact voor thuis eenvoudig via de webshop of in onze koffiewinkel in Arnhem.

Bestel voor thuis   Bezoek onze koffiewinkel

CO2 gecompenseerde koffie

CO2-gecompenseerd
van plantage
t/m levering

Van Bean Impact is de CO2-uitstoot van de hele keten inzichtelijk. Doordat de koffie biologisch en via agroforestry verbouwd wordt, ligt de CO2-footprint per kilogram al laag. De CO2 die we tot en met levering bij jou op locatie nog niet kunnen vermijden, compenseren we met Fairtrade Carbon Credits. Wel zo eerlijk!

Ter aanvulling zijn we in 2022 een project gestart waarbij we op en om de koffieplantages in Peru inheemse boomsoorten gaan aanplanten. Deze bomen dragen actief bij aan de CO2 opname, biodiversiteit en koolstofverbindingen in de bodem. Met de aanplant van inmiddels ruim 18.000 bomen dragen we bij aan positieve klimaatimpact.

Lees meer over ons CO2-compensatieproject

Koffie met een geweldige smaak

Zo zorgvuldig als we in deze keten met duurzaamheid omgaan, zoveel focus ligt er ook op smaak! Want een duurzame koffie zou niet toekomstbestendig zijn als deze niet ook fantastisch zou smaken. Maar ook wat dat betreft zit je met Bean Impact goed!

Zorgvuldig verbouwd

En vakkundig gebrand

Voor een perfecte kop koffie

Sand

Deze 100% Arabica koffie wordt biologisch verbouwd op een hoogte van 1.400 tot 1.850 meter. Het lokale microklimaat zorgt voor een langzame rijping van de koffiebes en een mooie smaakontwikkeling.

De koffiebessen worden met de hand geplukt en vervolgens gepulpt, gewassen en gedroogd in ‘solar driers’. De zorgvuldige sortering zorgt voor een prachtige koffie als eindresultaat met een cuppingscore van 84.

Aangekomen in onze branderij in Arnhem, branden wij de koffie volgens een nauwkeurig brandprofiel in ca. 18 minuten egaal bruin. We hanteren hierbij een aparte brandcurve voor espresso en voor lungo. Zo halen wij de maximale smaak uit elke kop koffie.

Ons ervaren team van cuppers controleert de kwaliteit van de koffie op 5 verschillende fases in het proces, waardoor een optimale en consistente kwaliteit gewaarborgd wordt.

Het resultaat is een koffie met een toegankelijke maar tegelijkertijd complexe smaak. Hij kenmerkt zich door zijn medium zoete en intense karakter met een volle en ronde body en een lange, prettige nasmaak.

De échte fijnproever herkent tonen van grapefruit, laurier, amandel en melkchocolade. Laat je verrassen!

Koffie cuppen
Leaf
Ouwehands Dierenpark kiest voor Bean Impact koffie

koffie die
je moet proeven

Ontdek de prachtige smaken van Bean Impact én draag gelijk jouw steentje bij aan een betere (koffie)wereld.

Zakelijk interesse?
Wil jij op kantoor of in jouw horecagelegenheid Bean Impact serveren? We vertellen je graag meer over de zakelijke mogelijkheden. Neem contact met ons op, vraag het gratis proefpakket aan of bestel direct online in onze zakelijke webshop.

Proefpakket aanvragen   Direct zakelijk bestellen

Thuis genieten van Bean Impact koffie?
Bestel Bean Impact voor thuis eenvoudig via de webshop of in onze koffiewinkel in Arnhem.

Bestel voor thuis   Bezoek onze koffiewinkel