Stel je vraag direct via info@peeze.nl
of bel direct 026 – 362 24 22
Best Collect Doi Saket
Deze single origin koffie komt uit Thailand enĀ heeft een medium en romige body. De koffie kent een aroma van amandel waarbij zoete tonen van marsepein zijn te herkennen.
Een
onderscheidend
koffieconcept
Elke single origin koffiesoort van Peeze Best Collect heeft een uniek verhaal. Een verhaal dat veel verder gaat dan variƫteit, verwerking en branding. Ze zijn namelijk het resultaat van een bijzondere ontmoeting of verbinding. Ontdek de collectie en laat je verrassen!
Oorsprong
Thailand staat in de basis niet bekend als koffieland. Pas in de jaren ā80 is gestart met het verbouwen van koffie, als onderdeel van een project om opiumproductie tegen te gaan. Dit begon in de noordelijke Doi Saket regio, gelegen in de provincie Chiang Mai, waardoor dit inmiddels de oudste koffieregio van het land is. In totaal produceert Thailand op jaarbasis zo’n 8.000 ton Arabica koffie en maar liefst 80.000 ton Robusta koffie. Dankzij een nieuwe generatie koffieboeren haalt de koffie uit deze regio inmiddels specialty niveau, met verrassende smaaktonen als marsepein en pure chocolade.
Best Collect zakelijk
We vertellen je graag meer over de zakelijke mogelijkheden. Neem contact met ons op, plan een afspraak of bestel direct online.
Best Collect voor thuis
Thuis genieten van onze Best Collect koffies? Bestel eenvoudig via de webshop of bezoek onze koffiewinkel in Arnhem.
QUALITY MANAGER
GABRIEL AGRELLI MOREIRA (26)
ā DATERRA COOPERATIVE ā
Iāve been working in coffee for 7 years now. I started in Daterra in the marketing and commercial side. Because of that, I had the opportunity to cup a lot of coffee with people from all over the world, and understand how different markets and publics perceive our beans, as well as what kind of coffee experience they are looking for.
Nowadays, as Head of Quality and Market Development, my whole is supporting our agronomic and production teams to understand those inputs that come from the buyers, and produce coffees that will meet their needs. Also working with farm and clients on research and experimental processes to produce differentiated micro-lots.
āWe challenge ourselves and our lands to produce coffees that go beyond the standardā
Variƫteit en verwerking
Typica & Catimor Thailand
Veel van de koffiestruiken in Doi Saket stammen nog af van de in de jaren ’80 geplante Typica variant. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van de Catimor variĆ«teit. Bijzonder is de hoogte waarop deze Doi Saket koffie groeit: 1.300 tot 1.500 meter. Op 19 graden boven de evenaar is deze groeihoogte exceptioneel. Koffie kan in Thailand Ć¼berhaupt niet groeien boven 1.550 meter.
In de Doi Saket regio is een nieuwe generatie koffieboeren opgestaan.Ā Veel jonger dan traditionele koffieboeren en met een duidelijke missie: Thailand op de kaart zetten als het gaat om specialty koffie. Door continu nieuwe verwerkingsprocessen te ontwikkelen en testen, weten zij een waanzinnig mooie koffiekwaliteit te realiseren. Deze koffieĀ wordt handmatig geplukt en vervolgens via de gewassen-methode verwerkt. Dat wil zeggen dat de bessen worden ontdaan van het vruchtvlees en vervolgens worden gewassen met bergwater. De bonen worden 24 uur gefermenteerd en vervolgens nog 24 uur ondergedompeld in water. Tot slot wordt de koffie in 2 tot 3 weken gedroogd op verhoogde bamboe droogbedden, waarna ze de bonen zowel handmatig als machinaal sorteren.
Een bijzonder kopje koffie
Branding
Voor het branden van deze koffie maken wij gebruik van de Probatone 12, een luchtgekoelde 10kg specialty-brander van Duitse makelij die geroemd wordt om zijn consistentie. De koffie heeft een unieke brandcurve die nauwkeurig wordt gevolgd en op kleurcode wordt gecheckt. Door de koffie wekelijks te branden kunnen we optimale versheid garanderen.
Type branding:Ā espresso
Smaakprofiel
De Doi Saket koffiebonen hebben een medium en romige body. De koffie kent een aroma van amandel waarbij zoete tonen van marsepein zijn te herkennen. Daarnaast zitten er accenten van pure chocolade in en proef je een licht kruidige nasmaak.
Receptuur:
1 op 3,5
Doorlooptijd:
24 – 26 seconden
Temperatuur:
93,5Ā°C (gebaseerd op een Dalla Corte Evo2)
Bijzonder
Doi Saket is de oudste koffieregio van Thailand en vormde in de jaren ’80 de start van het opiumvervangings-
programma van de Thaise koning. Koffie was een logisch alternatief, omdat de bolpapaver (waar opium van gemaakt wordt) hetzelfde klimaat vereist als de Arabica plant. In tegenstelling tot veel andere koffielanden en -regio’s zijn de originele koffieplanten nooit vervangen door variĆ«teiten met meer opbrengst. Bij veel oudere koffieplantages zijn dan ook nog steeds de oorspronkelijke Typica planten terug te vinden.
Maak jouw
horecaconcept
compleet
Foto: JANS’ Arnhem
Servies en take away
Een koffieconcept is niet compleet zonder uniek servies en een bijpassende coffee to go oplossing.
Bijproducten
Melk, suiker, koffieblikken en promotiemateriaal. Onderdeel van het Best Collect koffieconcept.
Peeze koffie
iets voor jou?
Zakelijk interesse?
Wil jij op het werk of in jouw horecagelegenheid genieten van Ć©Ć©n van deze Best Collect koffie? Vraag dan een proefsessie aan. Dan gaan we samen op zoek naar de perfecte oplossing voor jou. Direct bestellen kan ook in onze zakelijke webshop.
Proefsessie aanvragenĀ Ā Bestel direct online
Thuis genieten van Peeze koffie?
Bestel onze koffies maar ook thee en andere producten in onze webshop.
De Peeze webshop
Kies of je zakelijk of als particulier wil bestellen
Zakelijk
Je medewerkers, klanten en gasten
voorzien van heerlijke koffie?
Ontdek het assortiment!
Voor thuis
Genieten van de heerlijke Peeze
producten bij jou thuis?
Ontdek het assortiment!