Coffee to Stay

Koffiebranderij Peeze heeft Max Havelaar ondersteund bij het realiseren van de ‘Coffee to Stay’ koffie.
Deze limited edition koffie is speciaal ontwikkeld om bewustwording te creëren over klimaatverandering en de gevolgen die dit heeft voor u en de koffieboeren. Met elk pak koffie, die verkrijgbaar zijn via de site van coffee to stay en de webshop van Peeze, draagt u bij aan een duurzamere wereld.

In Nederland drinken we dagelijks gezamenlijk zo’n 50 miljoen kopjes koffie. Toch is onze koffiecultuur niet vanzelfsprekend!

Klimaatverandering bedreigt de koffieoogsten wereldwijd en hierdoor verdienen boeren steeds minder geld met het verbouwen van koffie. Stichting Max Havelaar heeft hiervoor de Fairtrade Climate Academy opgericht die boeren weerbaar maakt tegen klimaatverandering. Deze academie helpt boeren niet alleen hun productiemethoden aan te passen, maar onderzoekt ook nieuwe inkomstenbronnen. Zo geven ze niet alleen de boer een betere toekomst, maar hoeven we ook geen vaarwel te zeggen tegen ons geliefde kopje koffie. Lees meer over de Climate Academy en Coffee to Stay.

Ondersteun dit project

Het is tijd voor
andere koffie

Ontdek onze missie

Goed doen smaakte nog nooit zó lekker

In onze webshop kunt u nu kennis maken met de nieuwe Coffee to Stay uit Ethiopië. De peaberry (koffiebonen) uit Kenia van het eerste Coffee to Stay project zijn helaas op. Wel is de Kenia koffie nog te bestellen als gemalen koffie. Elke bestelling van deze koffie ondersteunt het project van Max Havelaar en daarmee de boeren in Kenia en Ethiopië. Zo draagt ook uw kopje koffie bij aan een duurzamere wereld.

Dus steun dit project en bestel!

Bestel online

Download de
collectiebrochure

Lees meer