Koffie Top 100 UPDATE 18 juni 2015:
Mooi nieuws! 20 partner koffiezaken zijn door naar de volgende ronde!  14 september a.s wordt de definitieve ranking van de Misset Koffie Top 100 bekend gemaakt. 

De Koffie Top 100 komt er weer aan! Het grote publiek heeft er nog geen weet van, maar achter de schermen wordt hard gewerkt om het kwaliteitsniveau van koffie in Nederland naar grote hoogte te brengen. Een mooi streven, vandaar dat Peeze de Koffie Top 100 ook in 2015 op de voet volgt.

Natuurlijk selecteren we de mooiste koffiebonen uit de landen rondom de evenaar. Uit respect voor ons product investeren we volop om iedereen de ultieme kop koffie voor te kunnen zetten. Zo hebben we naast mooie bonen ook unieke melanges en een zeer hoogwaardig brandproces. Maar de beste koffie… die maak je niet alleen.

Samenwerken
Vandaar dat we nauw met onze partners samenwerken. Met opleidingen, trainingen en coaching zorgen we ervoor dat zij alles uit onze koffiebonen halen. Van de verschillen tussen koffiemachines tot de optimale temperatuur van het water: elk detail komt aan bod. Zelfs het maken van perfect melkschuim vergt heel wat ‘vlieguren’.

Koffie Top 100
Deze passie voor koffie leidt er ook toe dat we baristakampioenschappen en Latte Art-wedstrijden ondersteunen. Én de Koffie Top 100 natuurlijk… Misset Horeca stuurt immers elk jaar mystery guests  en professionele barista’s op pad om uit te zoeken waar de consument de beste koffie krijgt. Een prachtig initiatief, dat de kwaliteit van de Nederlandse koffie naar een hoger plan tilt.

koffitetop100 2014

Peeze in Koffie Top 100
Vorig jaar bereidde Coffeelicious in Dordrecht volgens de Koffie Top 100 de beste koffie. Ook voor ons was er genoeg reden om trots te zijn. Van de 100 vermeldingen werken maar liefst 11 ondernemers met Peeze-koffie, onder wie de nummers 4 ( Semmelink Koffie en Thee, Lochem) en 10 (de Blonde Pater, Nijmegen). Mooie rapportcijfers waar we blij mee zijn.

Vermeldingen in Koffie Top 100
Ook dit jaar hopen we op mooie, prominente vermeldingen in de Koffie Top 100. Om hun gasten (en dus ook de juryleden) extra te verwennen, werken veel van onze partners met onze Specialties. Dat zijn prachtige koffiebonen, afkomstig uit één regio. Soms zelfs van één en dezelfde plantage. Met de juiste branding, maling en bereiding creëer je daarmee een unieke smaak. Serveer je ook het verhaal áchter de koffie erbij, dan ontstaat er een ongeëvenaarde belevenis. Juryleden, wees voorbereid!

 

(Dit artikel wordt in aanloop naar de bekendmaking van de Koffie Top 100 2015 geregeld aangevuld.)