Als werkgever doe je er natuurlijk alles aan om je medewerkers tevreden te stellen. Je biedt een fijne werkplek, leuke collega’s en creëert een prettige bedrijfscultuur. Maar weet je dat 60% goede koffie belangrijker vindt dan bijvoorbeeld een laptop van de zaak, het jaarlijkse personeelsfeest of het lunchaanbod in de kantine?

Het belang van goede koffie?

Goede koffie en werk gaan hand in hand. Met een kop koffie start de dag goed: het maakt medewerkers creatiever, alerter en fitter en helpt om beter te presteren. De geur van koffie alleen al werkt inspirerend voor 33% van de medewerkers.

Maar wat is dan ‘goede koffie’?

Goede koffie gaat tegenwoordig verder dan smaak, want alle zintuigen spelen mee. De afgelopen jaren is ‘gevoel’ ook steeds meer een rol gaan spelen. Zo kan goede koffie je een positief imago opleveren onder medewerkers én klanten. Bedrijven die niet duurzaam ondernemen lopen zelfs potentiële klanten mis! Naast kwaliteit, zijn ook fairtrade, duurzaam en biologische koffie randvoorwaarden voor goede koffie. Goede koffie kun je al voor € 0,15 per kop schenken!

“Goede koffie laat bewust genieten”

En wat maakt koffie duurzaam?

Duurzame koffie kun je herkennen aan verschillende keurmerken op de verpakking. De meest duurzame koffie, is ‘klimaatneutrale koffie’. Hier zijn de klimaateffecten in de koffieketen tot nul teruggebracht via reductie en compensatie van de uitstoot van CO2. Peeze is hiermee al jaren koploper en ook met de biobased koffiecapsules worden er weer mooie stappen gezet richting een circulaire economie. Bereken hier hoeveel CO2-uitstoot je kunt besparen.

Wil je ook goede koffie op het werk en tevreden medewerkers? Ontvang van ons een week gratis koffie op het werk en eventueel een koffiemachine in bruikleen. Tijd om een smaaktest uit te voeren samen met je personeel? Vraag hem nu aan!

> smaaktest aanvragen

 

Lees ook:

Dalla Corte halfautomaat espressomachine

 

Koffietrends en goede koffiewaarom duurzaam ondernemen