Gemiddeld drinken we 4 koppen koffie per dag. Hiervan wordt 75% op het werk gedronken. Goede koffie maakt werknemers productiever en zorgt voor tevreden medewerkers, klanten en gasten. Maar hoe goed is uw koffie precies?  En waar moet u nu opletten als u besluit dat het tijd is voor andere koffie? In dit artikel delen wij 5 tips die u wellicht helpen om een juiste keuze te maken.

  1. Andere koffie in uw huidige koffiemachine?

Elke koffiemelange heeft zijn eigen smaak, snelheid en verhouding tussen water en koffie. Wanneer u al een koffiemachine  heeft, is het belangrijk erop te letten dat de nieuwe koffie geschikt is voor uw huidige machine. Om deze aspecten optimaal af te stemmen, is een ervaren service medewerker erg belangrijk! Hij bewaakt de smaak van uw koffie door regelmatig te proeven en stelt de machine bij, indien nodig.

  1. Inkopen bij groothandel of rechtstreeks bij een koffiebranderij?

Voor u een nieuwe koffiemachine koopt, is het goed om even stil te staan bij de wijze waarop u uw koffie wilt inkopen. Koopt u deze in bij een groothandel of rechtstreeks bij een koffiebrander? Voordeel van dit laatste, is dat u wordt ondersteund met trainingen, kennis en een vaste service medewerker.

  1. Gemak, service en snelheid met een webshop

Bestelt u liever zelf uw koffie, thee en/of bijproducten? Kies in dat geval voor een koffieleverancier met een webshop. Zo bepaalt u zelf hoeveel en wat u precies wilt hebben voor de aankomende periode. Kleine (na)bestellingen worden per post bezorgd en grotere en regelmatige bestellingen door uw vaste service medewerker. Bij Peeze is het voor de meeste organisaties mogelijk om via onze zakelijke webshop te bestellen. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden via: 026 – 362 2422 of stuur een e-mail.

  1. Een machine die past bij uw organisatie?

Er zijn veel soorten koffiemachines. Elk met hun voor- en nadelen. Het is dus belangrijk om een machine te kiezen die bij uw organisatie past. U kunt ervoor kiezen om een machine te huren, te kopen of te leasen. Wat het meest voordelig is, verschilt per organisatie en hangt af van de mate van gebruik van de machine. Wilt u een snelle kop koffie met weinig afval, die snel te reinigen is? Dan is een instantkoffiemachine de beste keuze. Geeft u voorkeur aan een Italiaanse koffie bereid met verse bonen? Dan is een bonenmachine meer uw smaak. Bij Peeze adviseren wij u graag en kunt u zelf ontdekken welke type machine bij u past. U ontvangt de machine een week lang in bruikleen en de koffie krijgt u cadeau. Vrijblijvend en kosteloos! Klik hier voor deze actie.

 

Koffievoorziening Dirkzwager

Bij Dirkzwager werken ze met uitsluitend met verse bonen en 2 typen machines: halfautomaat en volautomaten.

  1. Welke koffie past bij uw organisatie?

Fairtrade koffie is meer noodzaak dan deugd tegenwoordig. De vraag naar koffie neemt toe, de CO-2 uitstoot stijgt en dat terwijl de koffieproductie daalt. Door te kiezen voor Peeze draagt u bij aan betere leef- en arbeidsomstandigheden voor de koffieboeren in oorsprongslanden en bespaart u op uw CO-2 uitstoot. Bereken hier hoeveel u kunt besparen en kijk voor meer informatie over onze projecten op de Peeze Foundation. Goede koffie levert u een goed imago op onder medewerkers en klanten. Er zijn  verschillende keurmerken voor koffie, zoals Rainforest Alliance, Fair Trade keurmerk van Max Havelaar en UTZ. Lees hier meer over deze keurmerken.

Bent er u na het lezen van deze tips nog niet helemaal uit? Download dan hier de klantcase van Dirkzwager voor inspiratie of vraag de gratis smaaktest aan! Dan kunt u uw medewerkers een week lang Peeze koffie laten proeven om te kijken hoe zij hem vinden. Voor meer informatie kunt u ons bellen op 026 – 362 2422 of vraag de smaaktest aan via onderstaande button.

> neem contact op

Lees ook:

Dalla Corte halfautomaat espressomachine

medewerkers goede koffie