Vorige week was de officiële opening van Benji’s Amsterdam. Deze nieuwe en inmiddels veelbesproken koffiehotspot, prikkelt alle zintuigen: de geur en het geluid van vers gemalen koffie bij binnenkomst, smaakvolle gerechten lijkend op kunstwerken en het interieur is een ware lust voor het oog. De stijl van het interieur is zelfs doorgevoerd in hun Dalla Corte espressomachine!

Invloeden uit de natuur

Door het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout,  groen en staal heerst er een heerlijke Jungle vibe  met een eigentijdse Urban twist. De staalkleurige uitvoering van hun Dalla Corte espressomachine, ligt helemaal in lijn met de huisstijl van Benji’s. Het smaakvolle interieur is ontworpen in samenwerking met Indebt studio, een groep jonge Amsterdamse kunstenaars.

benjis-interieur

Inspiratie uit de wereld

Tijdens een reis over de wereld heeft Benji’s veel inspiratie opgedaan. Benji’s moest een verlengstuk worden van de natuur en het moois uit wereld samenbrengen. Benji’s (afgeleid van deBenjamin van de familie) staat voor delen en samen genieten van wat de wereld te bieden heeft. Een hummus uit het Midden-Oosten, een burrata uit Italië en de Reuben pastramisandwich uit New York.
Ontbijten kan de hele dag en gezond: soja­yoghurt met banaan, aardbeien en granola. De specialiteit is The Benjamin, een broodje rendang.

benjis-werelds-eten

Kom (sfeer) proeven!

U kunt bij Benji’s de hele dag terecht voor ontbijt, brunch, lunch en een smaakvolle kop Peeze koffie. U vindt Benji’s Amsterdam op de Witbautstraat 196 in Amsterdam-Oost. Ze zijn elke dag geopend van 08.00 tot 20.00 uur.