Een productintroductie is altijd een spannend moment. Tijdens de Horecava, de Horecabeurs van Nederland, introduceerden we zelfs twee nieuwe producten. Een echte innovatie: duurzame koffiecapsules. PIP, de robotbarista, had veel bekijks en draaide overuren door geheel zelfstandig espresso’s en lungo’s met de capsules te serveren. En op theegebied een uitbreiding van ons Communitea-assortiment: een eigen losse theelijn genaamd ‘Norwood‘.

Theeconcept valt in de smaak

‘Kijk, dit voldoet aan de verwachting van de Horeca-gast van vandaag de dag!’ Een van de uitspraken tijdens de beurs over het losse theeconcept. De losse leaf thee wordt op stijlvolle wijze gepresenteerd en maakt deel uit van het Communitea theeconcept. De verbinding die dit assortiment maakt met het theeland Sri Lanka in design, beelden en frisse kleur geeft een geheel eigen beleving aan tafel. De smaken zoals Oolong perzik, Groene thee met cranberry en  granaatappel zorgen uiteindelijk voor een heerlijk geurend kopje thee.

communitea theelijn

Veel aandacht voor duurzame koffiecapsules

Enthousiasme volop. Vooral de capsules leverde veel media-aandacht op. Omroep Gelderland maakte een reportage over de capsules in het kader van ‘Gelderse innovatie’ voor het programma Trots op Gelderland. Dinsdagavond was Timmo Terpstra te horen op BNR radio in het programma Wereldveroveraars. (te beluisteren vanaf 15.20 min). Berichten over de capsules verschenen op diverse nieuwspagina’s waaronder p-plus.nl, biojournaal.nl, duurzaambedrijfsleven.nl en duurzaam-ondernemen.nl.


Het oordeel van de bezoekers
Maar belangrijker dan al die media-aandacht was het oordeel van de bezoekers van onze stand. Wat vond die van de smaak van de koffiecapsules? We vroegen bezoekers om digitaal een review te geven. Dit leverde 48 reviews op met een  gemiddelde score van 4,5 (op een schaal van 1-5). Omgerekend een rapportcijfer 9 . Daar zijn we uiteraard blij mee.

 radio

Ook de Peeze capsules testen? Voor thuis en zakelijk zijn samples aan te vragen via peeze.nl/koffiecapsules Vanaf maart is de nieuwe theelijn Norwood verkrijgbaar. De biologisch afbreekbare koffiecapsules volgen naar verwachting in mei.