Vanaf vandaag start de verkoop van onze nieuwe theelijn Norwood, zowel voor onze zakelijke als particuliere klanten (ook webshop). Dit losse theeconcept is een uitbreiding van ons Communitea-assortiment en richt zich op de echte theeliefhebbers op zoek naar bijzondere theesmaken.

Wat maakt Norwood bijzonder?

Om u vast een voorproefje te geven lieten we een aantal medewerkers van Peeze de nieuwe thee testen. Wat vinden zij van de smaken? In een serie blogartikelen vertellen zes Peeze medewerkers over hun voorkeuren en ervaring met theesmaken van Norwood. Als eerste trapt Simone af.

Foto Simone HissinkSimone Hissink over Norwood

Simone is het gezicht van onze koffiewinkel aan de Ringoven 41 in Arnhem. Ze adviseert klanten over apparatuur en ons koffie en theeassortiment. Vooral de verpakking van Communitea spreekt haar erg aan. U vindt ze altijd keurig gerangschikt in het schap.

“Ik drink nooit Rooibos, maar deze was heerlijk”


Wat drink je het liefst, koffie of thee?
Koffie, Ottimo.

Wanneer drink je thee?
In de middag.

Wat is je favoriete smaak?
Groene thee (Kandy).

Je hebt Norwood geproefd, wat is je eerste indruk?
Het is een speciale thee. Niet te zwaar, maar wel heel goed van smaak.

Wat is hiervan je favoriete smaak?
Rooibos citrus! En dat terwijl ik nooit Roosbos drink. Deze was heerlijk. Dat komt wellicht door het vleugje citrus.

 

Feiten over Rooibos thee

De naam Rooibos is Afrikaans en afgeleid van het Nederlandse ‘rood bos’. De plant groeit in Zuid Afrika en wordt hier sinds 1930 gekweekt. Rooibos is geen echte thee maar een op thee gelijkende drank. Het bevat namelijk geen cafeïne en bijna geen tannine, die in gewone thee verantwoordelijk is voor de iets bittere smaak ervan. Rooibos kan je in tegenstelling tot gewone thee geruime tijd laten trekken zonder dat deze te sterk wordt.

Alle Communitea theesmaken worden in Sri Lanka verpakt, ook de losse thee. Voor Rooibos betekent dit dat het eerst van Zuid Afrika naar Sri Lanka geëxporteerd wordt, om vervolgens samen met alle andere smaken naar Arnhem getransporteerd te worden.