In een serie blogartikelen vertelt ons testpanel van zes Peeze medewerkers wat ze van de theesmaken van de  nieuwe theelijn Norwood vinden. Dit keer is Michelle aan het woord.

Michelle Klitsie over Norwood

Michelle KlitsieMichelle Klitsie werkt op de afdeling verkoop binnendienst van Peeze. Misschien heeft u haar wel eens aan de telefoon gehad. Ook stond ze op de beurs tijdens de Horecava waar ze bezoekers de nieuwe theelijn liet proeven.

“Ik hou vooral van die combinaties”


Wat drink je het liefst, koffie of thee?
Na lang nadenken is het antwoord “toch thee, maar ik kan niet zonder koffie”.

Wanneer drink je thee?
De hele dag door, waarbij ik steeds afwissel met smaken. ’s Avonds drink ik graag nog twee lekkere smaken thee. Ik wil niet de hele dag door zwarte thee drinken vanwege aanslag op de tanden.

Wat is je favoriete smaak?
Op nummer 1 staat Kaneelthee, gevolgd door Groene thee met limoen, Rooibos, Earl Grey en Moroccan mint.

Je hebt Norwood geproefd, wat is je eerste indruk?
Heel geweldig, spannende smaken. Vooral de combinaties zijn lekker. Zoals de Earl Grey met citroen en lavendel. Ook de uitstraling spreekt me erg aan. Beetje een combinatie van klassiek en trendy. Dat maakt het smaakvol.

Wat is hiervan je favoriete smaak?
Groene thee met cranberry en granaatappel. Het is natuurlijk geen zwarte thee maar het heeft wel dat zoetige. En de combinatie met kruidig maakt het bijzonder.

 

Feiten over Groene thee met granaatappel

Groene thee met granaatappelGroene thee is thee gemaakt van de bladeren van de Camellia sinensis die minimale fermentering heeft ondergaan tijdens de productie. Groene thee komt traditioneel uit China en Japan. De laatste jaren neemt de export van groene thee uit Sri Lanka toe. Sri Lankaanse groene thee heeft een iets sterkere, scherpere smaak.

 

Groene thee uitgevouwenDe blaadjes van de Groene thee van Norwood vouwen zich in het hete water uit waardoor deze weer als zodanig te herkennen zijn.

 

Bekijk ook:

Simone Hissing over Norwood

Webshop Norwood – losse thee