Afgelopen maandag kregen we een bijzondere gast op bezoek bij Peeze. Marcel Legerstee, zoon van Joop Legerstee, beter bekend als Ome Joop had een afspraak met Timmo. De reden van Marcel’s bezoek stond in het teken van de aankomende tour, waarvan Peeze ook dit jaar de koffievoorziening regelt. Dit doen wij al jaren, en ook de aankomende jaren kunnen alle vrijwilligers weer genieten van goede koffie tijdens de tour. Mede dankzij alle vrijwilligers en betrokken bedrijven bestaat Ome Joop’s tour alweer 66 jaar!

Een stukje geschiedenis

Ome Joop’s tour is Marcel met de paplepel ingegoten. Als baby ging Marcel al mee met zijn vader Joop. In de buggy weliswaar, maar toch. De liefde voor Ome Joop’s tour is nog meer gegroeid sinds zijn vader overleed in 1972 en Marcel, toen net 18, besloot zijn vaders levenswerk voort te zetten.  Het is zijn manier om zijn vader nog een beetje bij zich te houden.

“Je bent het hele jaar door aan het rennen, naast fulltime baan die al heb, maar als je dan de blije gezichten van de kinderen ziet? Onbetaalbaar! Daar doe je het voor!”

contract tekenen ome joop tour

Nog steeds armoede in Nederland

Elk jaar gaan er zo’n 140 kinderen mee. Veel kinderen die anders niet op vakantie kunnen, omdat hun ouders het geld er simpelweg gewoon niet voor hebben. “Je zult versteld staan, hoeveel armoede er nog heerst in Nederland. Met Ome Joop’s tour willen we dat ook deze kinderen er even lekker tussenuit kunnen en zich kunnen ontspannen”.

Op 7 mei is Ome Joop’s tour te vinden op de Biker Events op sportpark Papendal. Hier kunnen kinderen die mee willen of mee doen aan de tour, eerst oefenen en sommige zelfs leren fietsen. Op 24 juli zal de tour aanvangen. Wij wensen jullie een hele mooie en veilige rit toe!