Peeze Blog

oktober 2017

Het winnende recept van de nummer 1 koffie van Nederland

Door |6 oktober 2017|

Het winnende recept voor de nummer 1 koffie van Nederland
De uitreiking van de Koffie Top 100 is alweer een aantal dagen achter de rug, maar er leeft nog één prangende vraag: Welke koffie heeft Josephine Coffee geserveerd waardoor ze nummer 1 is geworden? We vroegen het aan Eigenaresse Renate Claessens!
Continue controle op smaak
Het is erg belangrijk […]

september 2017

Uitreiking van de Koffie Top 100 2017: Het regende records!

Door |26 september 2017|

Uitreiking van de Koffie Top 100 2017: Het regende records!
Gisteravond was het weer zover: De bekendmaking van de Misset Horeca Koffie Top 100 2017. De oscar-uitreiking van de koffiebranche, waarbij de 100 beste koffiezaken van Nederland worden gepresenteerd. Het was een ontzettend spannende avond in Studio 21 in Hilversum en natuurlijk was Peeze erbij. Een resume […]

augustus 2017

De strijd om de beste koffiezaak van Nederland

Door |31 augustus 2017|

De strijd om de beste koffiezaak van Nederland
Op 25 september 2017 is het zover, de uitreiking van de Misset Horeca Koffie Top 100 2017. Een overzicht van de 100 beste koffiezaken van Nederland! Ook een heel aantal horecalocaties met Peeze koffie streven jaarlijks naar een mooie notering in de ranglijst, met als kers op de […]

Communitea Colombo theeconcept vernieuwd!

Door |9 augustus 2017|

Communitea Colombo theeconcept vernieuwd
Met het Communitea Colombo theeconcept nemen we de theedrinker mee op reis naar Sri Lanka. Zowel de pure smaken, als de persoonlijke verhalen vanuit oorsprong geven een kijkje in de bijzondere wereld van thee. Tijdens onze laatste reis naar de theeplantages in Sri Lanka hebben we zoveel nieuwe, interessante mensen ontmoet, […]

juni 2017

United Economy – Onderling zaken doen met circulair geld

Door |19 juni 2017|

Koffiebranderij Peeze is aangesloten bij United Economy. Dit is een landelijk bedrijvennetwerk van duurzame koplopers, MKB-bedrijven, organisaties en zelfstandige professionals, die samen bouwen aan een stabiele en evenwichtige economie en maatschappij. In dit netwerk betalen bedrijven onderling met Uniteds. Dit is circulerend geld dat rond blijft gaan binnen de United Economy en staat los van speculatieve markten. Het betaalmiddel United is qua rekeneenheid gelijk aan de euro. Vraag en aanbod worden bij elkaar gebracht en er wordt een dienst of product als tegenprestatie geleverd. Onderling is afgesproken om korte betaaltermijnen te hanteren.

In 3 stappen aan de slag met Circulaire Economie

Door |19 juni 2017|

In 3 stappen aan de slag met ‘Circulaire Economie’
Circulaire economie lijkt wel het nieuwe buzz-woord in duurzaamheidsland. Na MVO, duurzaamheid, cradle-to-cradle, CO₂-neutraal, hebben koplopers het tijdens seminars, debatten en conferenties veelvuldig over de circulaire economie. De overheid heeft zich bovendien ook uitgesproken en wil dat Nederland in 2050 circulair is. Kortom, we moeten nog […]

5 redenen voor de horeca om met single origin koffie aan de slag te gaan

Door |2 juni 2017|

5 redenen voor de horeca om met single origin koffie aan de slag te gaan
In de vorige blog gaven we al aan dat wijn het pad heeft vrijgemaakt voor single origin koffie in de horeca. Maar waarom moet u als horecaondernemer of barista hier nu eigenlijk mee aan de slag? Wij hebben de belangrijkste […]

Hoe wijn het voorbeeld werd voor koffie

Door |2 juni 2017|

Hoe wijn het voorbeeld werd voor koffie
Inmiddels zo’n 10 jaar geleden startten de eerste wijnbars in Nederland. Zij brachten een nieuwe trend teweeg: het aanbieden van specifieke wijnsoorten in plaats van reguliere rode en droge/zoete witte wijn. Vandaag de dag prijken op praktisch elke wijnkaart de bekende wijnsoorten zoals Chardonnay, Merlot en Sauvignon Blanc […]

mei 2017

Slow coffee cursus dé trend op koffiegebied!

Door |23 mei 2017|

Slow coffee is dé trend op koffiegebied! Deze techniek is al meer dan 100 jaar oud en enorm populair in de grote wereldsteden. Ook in Nederland zien we deze zetmethode steeds vaker. Volg onze cursus en leer alle technieken om zelf slow coffee te schenken in uw horecazaak!

Elk jaar gooien we wereldwijd 10 miljard koffiecups weg, wie ruimt dit op?

Door |11 mei 2017|

Jaarlijks gooien we 10 miljard aluminium en plastic koffiecups weg. Dit heeft een flinke impact op het milieu en zorgt voor een enorm afvalprobleem. Dat moet anders! De biobased koffiecups zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen (suikerbietresidu) en volledig composteerbaar, dus circulair. Na gebruik mogen de cups gewoon in de groene container.