Peeze Blog

april 2018

Professionele koffiemachine voor de horeca: waar moet je op letten?

Door |16 april 2018|

Horecazaken kiezen steeds vaker voor een halfautomatische koffiemachine. Een halfautomaat staat symbool voor ambacht, aandacht en kwaliteit. Daarnaast maken de uitgesproken designs het een mooie, sfeervolle eyecatcher in je zaak. Omdat steeds meer horecazaken voor een halfautomatische espressomachine kiezen, zullen we in deze blog specifiek hierop ingaan. Dus zoek je een nieuwe halfautomatische espressomachine? Hierbij een aantal zaken waar je op kan letten.

maart 2018

Creatieve koffiecorners voor kantoor

Door |27 maart 2018|

Peeze voorziet graag van inspiratie op koffie gebied. Dit geldt niet alleen voor nieuwe smaken en recepten maar ook voor de inrichting en aankleding eromheen. Wil je bijvoorbeeld je koffiecorner op het werk leuk vormgeven en aankleden? We geven een aantal inspirerende voorbeelden.

Op theereis tijdens de Paasbrunch

Door |16 maart 2018|

De Paasbrunch is een mooie combinatie van ontbijt en lunch. Alles kan en mag dan ook geserveerd worden. Hartig, zoet, warm en koud. Ook qua drank kun je alle kanten op. Wil je je gasten op een originele manier verrassen?………….neem ze eens mee op theereis.

Best Collect Ye Genet – Hario V60 recept

Door |13 maart 2018|

De Ye Genet koffiebonen uit het Best Collect assortiment hebben een vrij lichte branding. Ze smaken hierdoor niet alleen heerlijk uit een espressomachine, maar zijn ook perfect voor slow coffee! Wij vroegen Freddie Alves, barista bij Grand Café Z en helemaal fan van slow coffee, naar zijn favoriete receptuur.

Ye Genet Winactie

Door |5 maart 2018|

Deze week staat de Best Collect Ye Genet in het zonnetje! Een bijzondere single origin koffie uit Ethiopië, speciaal gesourced en ontwikkeld voor het Dutch Barista Championship. De bonen zijn vrij licht gebrand, waardoor ze zowel geschikt zijn voor een espressomachine alsook voor slow coffee. Beide zetmethodes geven een fantastische smaak van bramen en donkere karamel als eindresultaat.

februari 2018

Best Collect Ye Genet, een potentiële kampioenskoffie

Door |27 februari 2018|

De Ye Genet koffie een potentiële kampioenskoffie. Al eerder in het blog “De weg naar het barista kampioenschap” hebben we het ontstaan van deze koffie verteld. Maar waar komt deze koffie nou vandaan, hoe is deze verwerkt en gebrand en natuurlijk wat is de smaak.

De weg naar het Barista kampioenschap

Door |22 februari 2018|

Op 9 t/m 11 maart vindt het Dutch Barista Championship plaats tijdens het Amsterdam Coffee Festival. Eén van de deelnemers is Kai Yasuda, barista bij Café De Blonde Pater in Nijmegen. Wij hielpen hem bij het sourcen van de perfecte koffie en volgden hem tijdens zijn voorbereidingen. Dag in dag uit malen, cuppen, proeven en weer bijstellen. Wij vroegen hem tussen de drukte door naar het bijzondere verhaal achter zijn deelname.

Peeze Foundation start nieuw project in Sri Lanka

Door |15 februari 2018|

Mooi nieuws over één van onze projecten in oorsprong. De Peeze Foundation laat in samenwerking met onze partners een volledig nieuw Community Center in Sri Lanka bouwen. 603 gezinnen kunnen straks samen komen voor o.a. bruiloften en nationale feestdagen als ook voor sport, spel en leertrajecten.

januari 2018

Composteerbare koffieverpakking

Door |18 januari 2018|

We zijn trots onze volgende stap naar een circulaire economie te presenteren: de composteerbare verpakking. Deze nieuwe en innovatieve composteerbare verpakking is een primeur in de verpakkingswereld en een unicum in de koffiewereld. Daarnaast is het een enorme stap in het realiseren van een circulaire economie en de circulaire droom en visie van Koffiebranderij Peeze.

Op zoek naar iets nieuws op de koffiekaart, iets met honing wellicht?

Door |1 januari 2018|

Er zijn de laatste jaren steeds meer koffievarianten op de horecakaart bijgekomen. Voorbeelden hiervan zij de latte machiatto, long black, ristretto... Maar vaak wordt weinig gedaan met smaaktoevoegingen. Een extra smaakcomponent kan juist zorgen voor een verrassing en voor een extra genietmoment. Al eens aan koffie met honing gedacht?