Tijdens de Horecava 2015 presenteren we een bijzondere innovatie: een biobased koffiecapsule. Een belangrijke stap in het verder verduurzamen van de koffieconsumptie, zowel binnen de zakelijke markt als thuis.

We spelen hiermee in op de sterk toegenomen trend van het individueel koffiezetten. Koffiecapsules bieden constante kwaliteit, afwisseling en gemak. Daar voegen we een vierde element aan toe en dat is duurzaamheid. De gepatenteerde capsules van Peeze zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen (suikerrietresidu) en gecertificeerd composteerbaar waardoor ze gewoon bij het GFT afval kunnen. Ze zijn gevuld met kwalitatief hoogwaardige 100% Arabica en gecertificeerde koffie. De kwaliteit is gegarandeerd door de zuurstofbarrière van de capsule. De capsule hoeft dan ook niet apart verpakt te worden in een folie. Door deze innovatie kunnen we een alternatief bieden voor bestaande plastic en aluminium capsules.

Op de Horecava kunnen bezoekers een live demonstratie van de capsules bijwonen op de stand van Peeze (nr 11.408). De demonstratie zelf wordt verricht door PIP, de volautomatische robotbarista. PIP, afkorting voor Peeze Intelligence Program, is een robotbarista die geheel zelfstandig een smaakvolle espresso voorzet, gemaakt met een innovatieve koffiecapsule.

De capsules zijn binnenkort verkrijgbaar in drie smaken; Espresso, Lungo en een Specialty koffie uit Ethiopië Sidamo.