De Specialty Coffee Association, oftewel SCA, is een internationaal en onafhankelijk instituut dat duizenden koffieprofessionals van over de hele wereld verbindt. Van producent tot barista’s. Ze opereren als een groot kennisplatform met één duidelijk doel: ‘Make Coffee Better’. Zij verzorgen onder andere de officiële trainingen en certificeringen voor barista’s volgens de SCA-norm en organiseren de jaarlijkse World Of Coffee evenementen.

SCA Nederland

Peeze is één van de grondleggers van de Nederlandse divisie van SCA, voorheen bekend als Dutch Coffee Promotions en SCAE Nederland. Zo haalde Peeze in 2002 de eerste baristakampioenschappen naar Nederland. Vandaag de dag is SCA Nederland uitgegroeid tot een belangrijke spil in de Nederlandse koffiesector en organiseren zij alle nationale koffiekampioenschappen, waaronder het Dutch Barista Championship en Dutch Latte Art Championship. Tijdens het Amsterdam Coffee Festival, welke plaats vindt in maart, wordt er bekend gemaakt wie van de finalisten er met deze felbegeerde titels naar huis gaan. Ook dit jaar zijn wij aanwezig en kunt u iets heel bijzonders op onze stand verwachten. Lees meer…

Jarenlang partnerschap krijgt vervolg

Door onze gedeelde passie voor premium koffie en ons gezamenlijke doel koffie naar een hoger niveau te tillen, is er inmiddels al een jarenlang partnerschap. Ook in 2017 heeft Peeze zich weer als hoofdsponsor aan SCA Nederland gecommitteerd en als volwaardig lid aan SCA wereldwijd.

Trainingen volgens SCA-norm

Het is overigens niet alleen het sponsorschap waarmee we ons aan de SCA verbinden. Ook hanteren wij de SCA-norm voor trainingen voor onze volledige buitendienst (accountmanagers en service medewerkers) en bieden wij onze klanten binnenkort een volledig SCA-gecertificeerd trainingstraject. Alles met hetzelfde doel als SCA: Make (Dutch) Coffee Better!

SCA Peeze hoofdsponsor