Slow coffee is dé trend op koffiegebied! Deze techniek is al meer dan 100 jaar oud en enorm populair in de grote wereldsteden. Ook in Nederland zien we deze zetmethode steeds vaker. Volg de cursus en leer alle technieken om zelf slow coffee te schenken in uw horecazaak!

Slow Coffee technieken zoals Chemex, Syphon en Cleaver Drip zijn enorm populair in alle bekende koffiebars in de grote wereldsteden. Bij de jongere generatie slaat slow coffee enorm aan! Meld u nu aan voor een slow coffee cursus of bestel alle barista tools via onze webshop!

Bets Collect Slow coffee

Best Collect koffieconcept

De collectie bestaat uit 8 bijzondere single origin koffiesoorten van over de hele wereld, waarvan 4 varianten met filterbranding voor Slow Coffee. Via onze webshop kunt u alle barista tools bestellen die u nodig heeft om zelf slow coffee te bereiden.

Bekijk de collectie hier!

Wat is slow coffee?

Slow Coffee slaat op de tijdsduur die de zettechniek vergt. Deze techniek zorgt voor zachte frisse koffies in tegenstelling tot een snelle espresso. De frisse uitgekozen koffies die geschikt zijn voor Slow Coffee zorgen bij een espresso voor samentrekkende wangen. Espresso versterkt namelijk, in een mate van wel 6x, deze frisse smaken. Dan slaat de aangename frisheid om in een onaangename zuurheid. Om de zuurheid te voorkomen kan je wel hoger/langer branden maar dan verlies je juist de spannende smaken die je wel in een slow coffee terug vindt. Dus snelle espresso wordt vandaag de dag soms vervangen door een techniek die al meer dan 100 jaar oud is.

Wat leert u tijdens deze cursus?

In deze cursus leert u de basistechnieken om zelf slow coffee te kunnen schenken in uw horecazaak.  Tijdens de cursus gaan we werken met twee verschillende zetmethodes en leren we een goede smaakbalans herkennen.  We behandelen verschillende onderwerpen die van belang zijn: werkplek, parameters/variabelen  filterkoffie, materialen en zetmethodes.

Meld u nu aan!

Bent u Peeze klant en heeft u interesse in onze slow coffee cursus? Schrijf u dan in. De kosten bedragen € 210,- en u kunt met maximaal 6 mensen deelnemen.

> Inschrijven