Een krachtige beleving: de verbeterde Romagna Donker

Wist je dat de eerste koffie al werd gedronken rond de tiende eeuw? Door de jaren heen steeg de koffieconsumptie. Tegenwoordig is het niet meer weg te denken uit ons leven. Waar we thuis begonnen met het zetten van filterkoffie, kwamen er de afgelopen honderd jaar veel verschillende zetmethoden bij…. Ook onze smaak is door de jaren heen veranderd.

Luisteren naar de markt

Om in te spelen op die veranderingen hebben we bij Peeze een deskundig kwaliteitsteam. Zij zijn iedere dag opnieuw bezig met het verbeteren van onze recepturen. Zo is de Romagna Donker afgelopen maanden onder de loep genomen. Door middel van testen, blind proeven, doorproeven en nog meer testen ontstond er een verbeterde blend.

De verbeterde Romagna Donker

De Romagna Donker is een samenstelling van koffiebonen uit Brazilië, El Salvador, Guatemala en vanaf nu ook bonen uit Ethiopië. De smaak is hierdoor net even iets intenser, waardoor we met recht kunnen zeggen dat de smaak een kruidige zoete uitspatting is!

100% Rainforest gecertificeerd

De koffie is 100% Rainforest Alliance certified. Dit betekent dat voor deze koffie strenge eisen gesteld worden met betrekking tot het milieu, herbebossing, afvalbeheer, waterbescherming en arbeidsomstandigheden.

Wil je de verbeterde Romagna Donker proberen?

De nieuwe smaak komt vanaf februari in omloop en is uiteraard beschikbaar in de particuliere webshop en zakelijke webshop. Ook goed om te weten: De vernieuwde receptuur vereist geen aanpassingen in de machineafstelling.