Teal Sand

Warme chocolademelk: 5 gezonde weetjes die je nog niet wist!

Het warme chocolademelk seizoen is begonnen! Het is lekker, vermindert een winterdip en voorkomt bepaalde ziektes. Ook is het beter voor het herstel van het lichaam na het sporten, dan het drinken van sport- of energiedrankjes. 5 gezonde weetjes die je nog niet wist!

Dave Cloosterman
17 oktober 2016
Warme chocolademelk met brownie

1. Je wordt er slimmer van

Het drinken van warme chocomelk vergroot je intelligentie en bevordert de gezondheid van je hersenen. Dit heeft te maken met de flavonoïden die er in chocolademelk zitten. Dezelfde stoffen die ook zitten in groente en fruit. Flavonoïden zorgen voor meer zuurstof in je bloed en verbeteren de bloedstroom. Hierdoor kun je beter nadenken en beter dingen onthouden.

2. Vermindert kans op ziektes

Warme chocolademelk bevat meer antioxidanten dan groene thee en wijn. Antioxidanten is een verzamelnaam voor stoffen als vitamines E en C, die je wederom vindt in groenten en fruit. Het mooie van antioxidanten is, dat deze agressieve stoffen uit je lichaam neutraliseren, waardoor kanker-, hart-, en vaatziekten worden verminderd/voorkomen op lange termijn. Door chocolade te verwarmen komen er meer antioxidanten vrij, dan bij bijvoorbeeld een chocoladereep. Smelten die chocolade dus!

3. Geen winterdip

Een winterdip of slecht humeur? Niet zo snel wanneer je warme chocolademelk drinkt. De serotonine die vrij komt vermindert stress, angst en depressie en geeft uw een happy feeling. Chocolade is niets voor niets a girls best friend tijdens hun maandelijkse ‘periode’. Voor alle mannen met een vrouw in deze periode: verwen je dame eens met een lekkere kop warme chocolademelk! Zo scoor je niet alleen punten, dit komt ook zeker de sfeer ten goede.

4. Beter dan sportdranken

Het drinken van hot choco verlaagt je bloeddruk en hierdoor kan je bloed beter door je aderen stromen. Dit heeft ook weer alles te maken met die flavonoïden die we al eerder bejubelden. Het stimuleert je spierherstel en de spieropbouw na het sporten. Warme chocolademelk zit boordevol eiwitten en koolhydraten die je lichaam sneller opneemt dan de bekende energie- en sportdrankjes.

5. Helpt afvallen

Als iets te mooi klinkt om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo. Toch is het met chocolademelk wel mogelijk om af te vallen. Je kunt warme chocolademelk net zo caloriearm maken als je zelf wilt. Vergeet de slagroom, gebruik magere melk en neem pure chocolade in plaats van melk of witte. Door het drinken van warme chocolademelk stil je je zoete trek en voorkom je (calorierijke) snackaanvallen.

Hou lichaam en geest gezond met warme chocolademelk. Beperk je tot maximaal twee koppen per dag om teveel aan suiker te voorkomen. Tip: vervang de melk eens door (ongezoete) kokos of amandelmelk.

Bekijk onze Fairtrade Chocolademelk