Teal Sand

Werken in corona tijd

Vandaag in gesprek met Peeze klant, Daphne Koot van QSN Risicomanagement, over werken in Coronatijd.

Dave Cloosterman
09 februari 2021

1. Allereerst natuurlijk de vraag hoe het met jullie gaat in deze Corona tijd? Wordt er nog koffie/thee gedronken op kantoor ūüėä?

Gelukkig gaat het goed met ons! QSN is een adviesbureau voor begeleiding naar certificatie en het versterken van bedrijfsprocessen. We helpen organisaties naar certificatie van bijvoorbeeld de ISO 9001 norm, wereldwijd dé standaard voor kwaliteit. Naast Kwaliteitsmanagement helpen we organisaties bij uitdagingen op het gebied van Milieu & Energiemanagement, Arboveiligheid en Informatiebeveiliging.

Gelukkig kan het werk van de consultants goed op afstand worden uitgevoerd. De meeste collega’s werken dan ook thuis. Op kantoor is slechts een klein aantal mensen aanwezig. De collega’s die aanwezig zijn genieten wel elke dag van een lekker kopje koffie, gezet met de bonen van Peeze.

2. Het gezellige praatje met een groep collega’s bij de koffiemachine zit er voorlopig nog niet in. Hoe houden jullie verbinding met elkaar?

Het team van QSN woont en werkt door heel Nederland. De consultants werken normaal gesproken op locatie bij de klant of vanuit huis. In deze tijden wordt natuurlijk voornamelijk thuisgewerkt. We zijn het bij QSN dus al wel een beetje gewend om elkaar weinig te zien. Het interne team is normaal gesproken wel aan het werk op ons kantoor in Sassenheim. Helaas werken de meeste daarvan nu ook thuis. Omdat we elkaar nog minder zien dan normaal is het nog belangrijker te zorgen voor verbinding onderling.

We hebben bijvoorbeeld vorig jaar de Thirsty Thursday ge√Įntroduceerd. Elke laatste donderdag van de maand sluiten we af met een gezellige online borrel. Daarnaast hebben we ook een eigen Personeelsvereniging waar we ongeveer twee keer per jaar iets leuks mee organiseren. We hebben al vaak de slappe lach gehad met elkaar! Ook sturen we regelmatig een leuk pakketje naar de collega‚Äôs om de moed er in te houden.

3. Ze zeggen dat in deze periode ook veel creativiteit ontstaat. Hebben jullie hier ook leuke voorbeelden van?

Zeker! Bij QSN was het hoog tijd voor een nieuwe teamfoto, maar hoe ga je dat realiseren wanneer je niet met zijn allen bij elkaar mag komen? Samen met een fotografe zijn we tot een leuk en naar mijn mening onwijs origineel idee gekomen, namelijk een online teamfoto. In groepjes van vier heeft de fotografe ons via Teams op de foto gezet. Al deze losse foto’s zijn bewerkt tot één geheel. Dit heeft gezorgd voor een ontzettende leuke, nieuwe teamfoto!

4. Hoe zien jullie het werken op kantoor in de toekomst? Wat denken jullie dat er gaat veranderen?

Persoonlijk denk ik dat er voor ons op kantoor niet zo veel zal veranderen. Zodra het weer kan en mag komen de collega’s die normaal gesproken op kantoor werken weer lekker naar kantoor. De consultants werkte al thuis of op locatie bij de klant. Ik verwacht dat de consultants na corona wel meer thuis moeten werken dan voorheen. Mijn gevoel zegt dat veel bedrijven in de toekomst streven naar deels op kantoor werken en deels thuis. Het thuiswerken is toch een beetje het nieuwe normaal geworden.

Nog tips voor Peeze?

Eigenlijk heb ik geen tips voor Peeze. Jullie hebben lekkere koffie, het bestellen gaat super makkelijk via de webshop en het wordt ook nog eens volgens afspraken geleverd. Alleen maar complimenten.