Samen
naar een
Wilder Land

Samen met Nederlandse boeren en theeliefhebbers werken we aan een Wilder Land. Om de biodiversiteit op de weilanden en akkers te stimuleren, worden lokale en inheemse kruiden aangeplant om vervolgens de lekkerste thee van te maken. Zo maken we van Nederland een Wilder Land en herstellen we de natuur.

Bekijk de video

Teal White White Leaf

Kruidenthee van
Nederlandse bodem

Het zaaien, oogsten en verwerken van de kruiden is een intensief proces, maar levert bijzonder smaakvolle kruidentheeën op als resultaat.

1. Inzaaien

1. Inzaaien

Stroken grasland worden ingezaaid met inheemse kruidensoorten zoals vlierbloesem, duizendblad en korenbloem. Soorten waar ontzettend veel leven op afkomt, zoals bijen, vlinders en vogels.

2. Oogsten

2. Oogsten

De kruiden worden op verschillende momenten in het jaar geoogst. Zo starten we in mei met de oogst van o.a. de vlierbloesem en eindigen we aan het einde van de zomer met de vliesbessen.

3. Verwerken

3. Verwerken

Na de oogst worden de verse kruiden naar de sociale werkplaats Pantar in Amsterdam gebracht. Hier worden de kruiden versneden, gedroogd en gemelangeerd volgens receptuur van een professionele theesommelier.

Wilder Land thee
zakelijk bestellen

We vertellen je graag meer over de zakelijke mogelijkheden. Neem contact met ons op, vraag het proefpakket aan of bestel direct online.

Proefpakket aanvragen   Direct zakelijk bestellen

Ontdek alle smaken
kruidenthee

Het assortiment bestaat uit 7 verschillende soorten kruidenthee. Allemaal uniek van smaak! Wil je kennis maken met deze smaken? Ontdek dan het proefpakket. Zo kun je proeven en vergelijken welke blends je het lekkerst vindt. Of tot de conclusie komen dat je niet kunt kiezen.

Zakelijk proefpakket

Proefpakket voor thuis

Samenwerking
met Nederlandse
boeren

Maak kennis met Ruben van Boerderij Schevichoven. Wat betekent Wilder Land voor hem als boer?

“De kruiden zijn allereerst super mooi om te zien tussen je land! En daarnaast is het onderdeel van ons eco-systeem. Het is een mooie aanvulling tussen onze bomen en struiken waarbij we in verschillende lagen telen. De kruiden leveren daarnaast ook omzet op, zelfs na één jaar al. En na twee jaar sta je helemaal perplex van wat er allemaal vanaf komt! Het is mooi dat Wilder Land daar ook nog lekkere producten van weet te maken. Van een kale maisakker en grasmat een plek maken waar veel groeit en leeft. Dat geeft echt veel voldoening!”

 

Sand Teal Leaf

Veelgestelde vragen

We werken zoveel mogelijk met biologische boeren en zorgen dat de kruiden van percelen komen die niet bespoten zijn. De thee is dus in principe biologisch verbouwd, maar niet als dusdanig gecertificeerd.

De theezakjes zijn gemaakt van het composteerbaar materiaal PLA. Je mag deze na gebruik bij het GFT-afval weggooien.

Er wordt alleen gebruikgemaakt van lokale en inheemse kruiden. In totaal gebruiken we nu 27 verschillende soorten kruiden, waaronder kamille, brandnetel, weegbree, paardenbloem, duizendblad en korenbloem. Stuk voor stuk kruiden die gezond zijn voor mens én natuur!