Projecten
Met een
Verhaal

De wereld draait om zoveel meer dan alleen geld. Kennis en ervaring staan wat Peeze betreft aan de basis van een succesvolle, duurzame toekomst van ieder mens, waar ook ter wereld. Daarom maken we hier met alle collega’s tijd voor en werken we samen met partners aan verschillende projecten. Duurzame projecten met als doel echt impact te maken dichtbij en ver weg in Ethiopië, Peru, Kenia en Sri Lanka.  Elk project kent z’n eigen verhaal.

Peeze Foundation

De Peeze Foundation is in 2010 opgericht door Koffiebranderij Peeze met als doel om zowel welvaart als kennis te delen met kansarme mensen die het goed kunnen gebruiken. De Peeze Foundation gaat hierbij uit van de eigen kracht en creativiteit van de mens. De projecten die de foundation ondersteunt hebben daarom vooral te maken met het stimuleren van zelfredzaamheid zodat dit op de langere termijn veranderingen kan veroorzaken. Door het drinken van Peeze koffie en thee draag je direct bij aan de projecten.

Meer over de Peeze Foundation

Teal White White Leaf

Uitgelicht:

Cookstoves in Ethiopië

Cookstoves in Ethiopië

In Ethiopië werken we samen met FairclimateFund aan een cookstoves project. Hierdoor kan schoner gekookt worden, wordt houtkap tegengegaan en wordt CO2-uitstoot met 40% verminderd.

Bijenproject in Peru

Bijenproject in Peru

In Peru zijn we samen met onze partner Progresso en de koffieboeren van de Cepro Yanesha coöperatie een project gestart om koffieboeren op te leiden tot imker. Op deze manier wordt een nieuwe inkomstenbron gecreëerd.

 

Klimaatproject in Kenia en Ethiopië

Klimaatproject in Kenia en Ethiopië

Coffee to Stay is een koffie die geproduceerd wordt door boeren die meedoen aan de Climate Academy in Kenia en Ethiopië. De boeren krijgen training en steun zodat zij zich beter kunnen weren tegen het veranderende klimaat.