Het is
Tijd voor
Andere
koffie

Met de koffie van Peeze serveer je jouw gasten en bezoekers een eerlijke kop koffie van topkwaliteit. Koffie die geproduceerd en gebrand is met liefde en respect voor de boeren, onze planeet en de koffie zelf. En dat proef je. Want wij geloven dat als je door de hele keten duurzaam en eerlijk produceert dat de koffie er uiteindelijk ook beter van smaakt. Kies jij ook voor écht goede koffie in jouw horecagelegenheid?

Vraag proefsessie aanLees meer over onze koffie

Sand Teal Leaf
Peeze in de horeca

Alles wat je nodig hebt
voor jouw horecazaak

Wij bieden alle ingrediënten voor een premium en eerlijk koffieconcept. We helpen om gasten en bezoekers te blijven verrassen en alles uit de koffie te halen. Met een consistente topkwaliteit en persoonlijke service. Samen brengen we de koffiekwaliteit naar een hoger niveau.

Wij voorzien in alles rondom de koffievoorziening. Van koffie, thee, melk, suiker en chocolademelk tot koffiemachines, servies en een breed take-away assortiment.

Ontdek wat wij jou kunnen bieden    Afspraak maken

Peeze denkt
met je mee

Leaf Group

Koffiemachines
voor de horeca

Om de mooiste smaken uit de koffie te halen, is goede apparatuur onmisbaar. Daarom werken we bij Peeze met de beste espressomachines van topmerken als Dalla Corte, Faema, Eversys en WMF. Welke koffiemachine het beste past, hangt af van jouw persoonlijke situatie en wensen. Bekijk hier onze espressomachines voor de horeca.

Dalla Corte Evo 2

Dalla Corte Evo 2

 • Type Halfautomaat
 • Capaciteit 100+ koppen per dag, 200+ koppen per dag, 300+ koppen per dag
 • Groepen 2, 3 en 4 groepen
Dalla Corte XT

Dalla Corte XT

 • Type Halfautomaat
 • Capaciteit 100+ koppen per dag, 200+ koppen per dag, 300+ koppen per dag, 50-100 koppen per dag
 • Groepen 2 en 3 groepen
Faema E98 UP

Faema E98 UP

 • Type Halfautomaat
 • Capaciteit 100+ koppen per dag, 200+ koppen per dag, 300+ koppen per dag, 50-100 koppen per dag
 • Groepen 2 en 3 groepen
Dalla Corte XT Classic

Dalla Corte XT Classic

 • Type Halfautomaat
 • Capaciteit 100+ koppen per dag, 200+ koppen per dag, 300+ koppen per dag, 50-100 koppen per dag
 • Groepen 2 en 3 groepen
WMF 5000S+

WMF 5000S+

 • Type Volautomaat
 • Capaciteit 200+ koppen per dag, 300+ koppen per dag
Dalla Corte Studio

Dalla Corte Studio

 • Type Halfautomaat
 • Capaciteit 25-50 koppen per dag
 • Groepen 1 groep
Eversys E4

Eversys E4

 • Type Volautomaat
 • Capaciteit 200+ koppen per dag, 300+ koppen per dag
WMF 9000S+

WMF 9000S+

 • Type Volautomaat
 • Capaciteit 200+ koppen per dag, 300+ koppen per dag
WMF 1500S+

WMF 1500S+

 • Type Volautomaat
 • Capaciteit 100+ koppen per dag, 50-100 koppen per dag
Eversys Cameo

Eversys Cameo

 • Type Volautomaat
 • Capaciteit 100+ koppen per dag
Pumpkin Spice latte

Ook dit kun
je van ons
verwachten

Persoonlijk
Koffie is mensenwerk. Daarom vind je bij Peeze geen algemene klantenservice, maar zorgen we voor vaste aanspreekpunten voor
elke klant. Ingrediënten bestel je met een druk op de knop via jouw persoonlijke online bestelomgeving. We leveren jouw bestelling vervolgens persoonlijk bij je af via een vaste service medewerker.
Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Advies
Met 50 gepassioneerde collega’s staan we voor je klaar. We helpen je met passend advies voor jouw horecazaak! Zo kan jij jouw gasten laten genieten van lekkere en duurzame koffie.

Inspiratie
Met innovatie en inspiratie kan je jouw klanten blijven verrassen. Hier helpen wij graag bij. Daarom kan je van Peeze regelmatig inspiratie verwachten op het gebied van koffie, thee en duurzaamheid.

Sand Teal Leaf
Peeze koffiezakken

Benieuwd
naar onze
koffie?

Wil je weten wat Peeze kan bieden voor jouw horecazaak? Maak dan een afspraak. Onze specialisten gaan samen met jou op zoek naar de best passende koffie en koffiemachine. Een mail sturen kan natuurlijk ook.

Afspraak maken  info@peeze.nl

Teal White White Leaf
Teal White White Leaf

Barista
trainingen

Zorg niet alleen dat je personeel de koffie goed kan bereiden. Zorg dat ze met enthousiasme, passie en kennis over koffie kunnen praten. En daar kunnen wij jou alles over vertellen. Met ons aanbod barista trainingen zorg je voor hét perfecte kopje koffie en blijf je jouw gasten verrassen met een constante topkwaliteit.

Veel gestelde vragen van horecaondernemers

Kies een koffiebranderij die bekend staat om kwaliteit, duurzaamheid en consistentie. Vraag om proefpakketten en check recensies van andere horecabedrijven. Horeca-ondernemers krijgen dagelijks feedback over hun koffie en weten precies wat goede koffie is.

De beste koffiemachines voor horeca zijn vaak volautomatische of halfautomatische espressomachines van merken zoals La Marzocco, Dalla Corte, of WMF. Ze bieden een consistente kwaliteit en zijn perfect voor intensief gebruik.

Het is belangrijk om de machine te kiezen die past bij het volume en type service van je zaak. Moet je veel koffie bereiden van hoge kwaliteit kies dan voor een Dalla Corte espressomachine. Heb je een laag volume maar moet de kwaliteit wel consistent zijn, dan zou je met een JURA of kleinere WMF koffiemachine prima uit kunnen. Bedenk dus goed hoeveel koffies je per dag moet bereiden en welke kwaliteit je wilt aanbieden.

De aanschafkosten van koffiemachines variëren sterk, van €1.000 tot wel €25.000, afhankelijk van merk en specificaties. Regelmatig onderhoud, zoals ontkalken en reinigen, is essentieel voor een lange levensduur van je machine. Het is aan te raden om je koffiemachine jaarlijks door een servicepartij te laten onderhouden. Een onderhoudscontract kost je meestal een paar honderd euro per jaar, exclusief eventuele onderdelen.

Arabica bonen zijn favoriet in de horeca vanwege hun milde, aromatische smaak. Kies voor Arabica bonen met een cuppingscore van minimaal 80 of hoger en zorg dat het personeel goed getraind is. Bekijk koffieleveranciers die ook trainingen geven, zodat zij jouw personeel kunnen leren hoe je het perfecte kopje koffie zet.

Gebruik vers gebrande bonen, kalibreer dagelijks de molen en zorg voor een goed getraind team. Het standaardiseren van recepten voor espresso en melkdranken helpt hierbij. Ook is het heel belangrijk om de machine elke dag na gebruik te reinigen. Goed onderhoud zorgt voor een langere levensduur van de machine. Je koffieleverancier kan hierbij assisteren.

Veel koffiebranderijen en gespecialiseerde scholen bieden barista-trainingen aan. Certificaten van erkende organisaties zoals SCA (Specialty Coffee Association) kunnen waardevol zijn. Ook Peeze biedt deze trainingen aan op verschillende niveaus en vanuit verschillende specialismes. Bekijk hier de trainingen.

Kies voor gecertificeerde koffie, zoals biologische koffie met het Fairtrade keurmerk of Rainforest Alliance gecertificeerde koffie. Daarnaast kun je met een paar kritische vragen checken hoe duurzaam jouw koffiekeuze is.

 1. Is traceerbaar van welke plantage of coöperatie de koffie afkomstig is?
 2. Is bekend welke prijs aan de plantage of coöperatie betaald is?
 3. Is de betaalde prijs een eerlijke prijs? Ontvangt de koffieboer een leefbaar inkomen?
 4. Wat is de klimaatimpact van de koffie?

Maak daarnaast duurzame keuzes om afval te reduceren. Geniet van koffie uit herbruikbare bekers, gebruik koffiedrab bijvoorbeeld als compost en kies voor koffie uit herbruikbare verpakkingen. En de laatste tip, gebruik energie-efficiënte machines of kijk eens naar refurbished machines.