Koffie blijft zich vernieuwen en 2025 staat in het teken van creativiteit en het genieten van kwaliteitskoffie. Van de opkomst van halfautomatische espressomachines thuis tot…
Stel je vraag direct via info@peeze.nl
of bel direct 026 – 362 24 22
Ben je op zoek naar koffie voor in de horeca die zowel eerlijk als van topkwaliteit is? Dan zit je met de koffie van Peeze goed. In onze eigen branderij wordt de koffie vers gebrand. Wij produceren met liefde en respect voor de boeren, de planeet en de koffie zelf. En dat proef je terug in elke slok.
Voor horecaondernemers bieden we naast duurzame en eerlijke koffie van uitzonderlijke kwaliteit, ook een totaaloplossing. Van espressomachines, bijpassend servies en barista trainingen tot thee, melk en suiker en heerlijk zoetwaren voor erbij. Wij zorgen ervoor dat elk aspect van jouw koffiebeleving op topniveau is. Met onze persoonlijke service en advies, ben je verzekerd van een oplossing die perfect aansluit bij jouw horecagelegenheid. Alles om jouw gasten een onvergetelijke koffie-ervaring te bieden.
Bel of maak een afspraak en onze horecaspecialisten voorzien jou graag van persoonlijk advies.
Om onze koffiekwaliteit continu te kunnen garanderen, cuppen wij de koffie 4 keer voordat het bij jou geleverd wordt. Al vanaf direct na de oogst in oorsprong totdat het onze eigen branderij verlaat. En uiteraard helpen we jou bij het perfect afstellen van de espressomachine om het maximale uit de koffiebonen te halen.
✓ Koffie heeft altijd een 80+ cuppingscore (schaal van 100)
✓ Altijd 100% Arabica koffie
✓ Ambachtelijk gebrand en gemelangeerd in eigen branderij
✓ Strikte kwaliteitsborging, ook bij jou op locatie
✓ 100% Fairtrade, Biologisch en/of Rainforest Alliance gecertificeerd
Om de mooiste smaken uit de koffie te halen, is goede apparatuur onmisbaar. Daarom werken we bij Peeze met de beste espressomachines van topmerken als Dalla Corte, Faema, Eversys en WMF. Welke koffiemachine het beste past, hangt af van jouw persoonlijke situatie en wensen.
Koffie is mensenwerk. Daarom vind je bij Peeze geen algemene klantenservice, maar zorgen we voor vaste aanspreekpunten voor elke klant. Ingrediënten bestel je met een druk op de knop via jouw persoonlijke online bestelomgeving. We leveren jouw bestelling vervolgens persoonlijk bij je af via een vaste service medewerker. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Daarnaast bieden we ook:
Wil je weten wat Peeze kan bieden voor jouw horecazaak? Maak dan een afspraak. Onze specialisten gaan samen met jou op zoek naar de best passende koffie en koffiemachine. Een mail sturen kan natuurlijk ook.
Zorg niet alleen dat je personeel de koffie goed kan bereiden. Zorg dat ze met enthousiasme, passie en kennis over koffie kunnen praten. En daar kunnen wij jou alles over vertellen. Met ons aanbod barista trainingen zorg je voor hét perfecte kopje koffie en blijf je jouw gasten verrassen met een constante topkwaliteit.
Kies een koffiebranderij die bekend staat om kwaliteit, duurzaamheid en consistentie. Vraag om proefpakketten en check recensies van andere horecabedrijven. Horeca-ondernemers krijgen dagelijks feedback over hun koffie en weten precies wat goede koffie is.
De beste koffiemachines voor horeca zijn vaak volautomatische of halfautomatische espressomachines van merken zoals La Marzocco, Dalla Corte, of WMF. Ze bieden een consistente kwaliteit en zijn perfect voor intensief gebruik.
Het is belangrijk om de machine te kiezen die past bij het volume en type service van je zaak. Moet je veel koffie bereiden van hoge kwaliteit kies dan voor een Dalla Corte espressomachine. Heb je een laag volume maar moet de kwaliteit wel consistent zijn, dan zou je met een JURA of kleinere WMF koffiemachine prima uit kunnen. Bedenk dus goed hoeveel koffies je per dag moet bereiden en welke kwaliteit je wilt aanbieden.
De aanschafkosten van koffiemachines variëren sterk, van €1.000 tot wel €25.000, afhankelijk van merk en specificaties. Regelmatig onderhoud, zoals ontkalken en reinigen, is essentieel voor een lange levensduur van je machine. Het is aan te raden om je koffiemachine jaarlijks door een servicepartij te laten onderhouden. Een onderhoudscontract kost je meestal een paar honderd euro per jaar, exclusief eventuele onderdelen.
Arabica bonen zijn favoriet in de horeca vanwege hun milde, aromatische smaak. Kies voor Arabica bonen met een cuppingscore van minimaal 80 of hoger en zorg dat het personeel goed getraind is. Bekijk koffieleveranciers die ook trainingen geven, zodat zij jouw personeel kunnen leren hoe je het perfecte kopje koffie zet.
Gebruik vers gebrande bonen, kalibreer dagelijks de molen en zorg voor een goed getraind team. Het standaardiseren van recepten voor espresso en melkdranken helpt hierbij. Ook is het heel belangrijk om de machine elke dag na gebruik te reinigen. Goed onderhoud zorgt voor een langere levensduur van de machine. Je koffieleverancier kan hierbij assisteren.
Veel koffiebranderijen en gespecialiseerde scholen bieden barista-trainingen aan. Certificaten van erkende organisaties zoals SCA (Specialty Coffee Association) kunnen waardevol zijn. Ook Peeze biedt deze trainingen aan op verschillende niveaus en vanuit verschillende specialismes. Bekijk hier de trainingen.
Kies voor gecertificeerde koffie, zoals biologische koffie met het Fairtrade keurmerk of Rainforest Alliance gecertificeerde koffie. Daarnaast kun je met een paar kritische vragen checken hoe duurzaam jouw koffiekeuze is.
Maak daarnaast duurzame keuzes om afval te reduceren. Geniet van koffie uit herbruikbare bekers, gebruik koffiedrab bijvoorbeeld als compost en kies voor koffie uit herbruikbare verpakkingen. En de laatste tip, gebruik energie-efficiënte machines of kijk eens naar refurbished machines.
Kies of je zakelijk of als particulier wil bestellen
Je medewerkers, klanten en gasten
voorzien van heerlijke koffie?
Ontdek het assortiment!
Genieten van de heerlijke Peeze
producten bij jou thuis?
Ontdek het assortiment!