Dalla Corte Evo 2
- Type Halfautomaat
- Capaciteit 100+ koppen per dag, 200+ koppen per dag, 300+ koppen per dag
- Groepen 2, 3 en 4 groepen
Wij zijn Peeze. Een kleine branderij met grote ideeƫn. Wij vinden dat koffie eerlijker kan. Koffie die niet alleen geweldig smaakt, maar ook goed is voor de wereld waarin we leven. En daar zijn wij dagelijks mee bezig.
Met de koffie van Peeze serveer je jouw gasten en bezoekers een eerlijke kop koffie van topkwaliteit. Koffie die geproduceerd en gebrand is met liefde en respect voor de boeren, onze planeet en de koffie zelf. En dat proef je. Want wij geloven dat als je door de hele keten duurzaam en eerlijk produceert dat de koffie er uiteindelijk ook beter van smaakt. Kies jij ook voor Ć©cht goede koffie in jouw horecagelegenheid?
Wij bieden alle ingrediƫnten voor een premium en eerlijk koffieconcept. We helpen om gasten en bezoekers te blijven verrassen en alles uit de koffie te halen. Met een consistente topkwaliteit en persoonlijke service. Samen brengen we de koffiekwaliteit naar een hoger niveau.
Wij voorzien in alles rondom de koffievoorziening. Van koffie, thee, melk, suiker en chocolademelk tot koffiemachines, servies en een breed take-away assortiment.
āDe passie van Peeze om naast heerlijke koffie te maken ook iets terug te doen voor de natuur, sluit naadloos aan bij de doelstellingen die wij als Ouwehands Dierenpark nastreven. Duurzaam, biologisch, klimaatvriendelijk en een eerlijke prijs voor de boeren. Na een inspirerende proefsessie in het experience center van Peeze waren wij er snel uit, dit is de koffie die wij onze bezoekers willen serveren!ā
Micha Huisman, Ouwehands Dierenpark
Persoonlijk
Koffie is mensenwerk. Daarom vind je bij Peeze geen algemene klantenservice, maar zorgen we voor vaste aanspreekpunten voor
elke klant. Ingrediƫnten bestel je met een druk op de knop via jouw persoonlijke online bestelomgeving. We leveren jouw bestelling vervolgens persoonlijk bij je af via een vaste service medewerker.
Zo weet je precies waar je aan toe bent.
Advies
Met 50 gepassioneerde collegaās staan we voor je klaar. We helpen je met passend advies voor jouw horecazaak! Zo kan jij jouw gasten laten genieten van lekkere en duurzame koffie.
Inspiratie
Met innovatie en inspiratie kan je jouw klanten blijven verrassen. Hier helpen wij graag bij. Daarom kan je van Peeze regelmatig inspiratie verwachten op het gebied van koffie, thee en duurzaamheid.
Wil je weten wat Peeze kan bieden voor jouw horecazaak? Maak dan een afspraak. Onze specialisten gaan samen met jou op zoek naar de best passende koffie en koffiemachine. Een mail sturen kan natuurlijk ook.
Zorg niet alleen dat je personeel de koffie goed kan bereiden. Zorg dat ze met enthousiasme, passie en kennis over koffie kunnen praten. En daar kunnen wij jou alles over vertellen. Met ons aanbod barista trainingen zorg je voor hƩt perfecte kopje koffie en blijf je jouw gasten verrassen met een constante topkwaliteit.
Kies een koffiebranderij die bekend staat om kwaliteit, duurzaamheid en consistentie. Vraag om proefpakketten en check recensies van andere horecabedrijven. Horeca-ondernemers krijgen dagelijks feedback over hun koffie en weten precies wat goede koffie is.
De beste koffiemachines voor horeca zijn vaak volautomatische of halfautomatische espressomachines van merken zoals La Marzocco, Dalla Corte, of WMF. Ze bieden een consistente kwaliteit en zijn perfect voor intensief gebruik.
Het is belangrijk om de machine te kiezen die past bij het volume en type service van je zaak. Moet je veel koffie bereiden van hoge kwaliteit kies dan voor een Dalla Corte espressomachine. Heb je een laag volume maar moet de kwaliteit wel consistent zijn, dan zou je met een JURA of kleinere WMF koffiemachine prima uit kunnen. Bedenk dus goed hoeveel koffies je per dag moet bereiden en welke kwaliteit je wilt aanbieden.
De aanschafkosten van koffiemachines variĆ«ren sterk, van ā¬1.000 tot wel ā¬25.000, afhankelijk van merk en specificaties. Regelmatig onderhoud, zoals ontkalken en reinigen, is essentieel voor een lange levensduur van je machine. Het is aan te raden om je koffiemachine jaarlijks door een servicepartij te laten onderhouden. Een onderhoudscontract kost je meestal een paar honderd euro per jaar, exclusief eventuele onderdelen.
Arabica bonen zijn favoriet in de horeca vanwege hun milde, aromatische smaak. Kies voor Arabica bonen met een cuppingscore van minimaal 80 of hoger en zorg dat het personeel goed getraind is. Bekijk koffieleveranciers die ook trainingen geven, zodat zij jouw personeel kunnen leren hoe je het perfecte kopje koffie zet.
Gebruik vers gebrande bonen, kalibreer dagelijks de molen en zorg voor een goed getraind team. Het standaardiseren van recepten voor espresso en melkdranken helpt hierbij. Ook is het heel belangrijk om de machine elke dag na gebruik te reinigen. Goed onderhoud zorgt voor een langere levensduur van de machine. Je koffieleverancier kan hierbij assisteren.
Veel koffiebranderijen en gespecialiseerde scholen bieden barista-trainingen aan. Certificaten van erkende organisaties zoals SCA (Specialty Coffee Association) kunnen waardevol zijn. Ook Peeze biedt deze trainingen aan op verschillende niveaus en vanuit verschillende specialismes. Bekijk hier de trainingen.
Kies voor gecertificeerde koffie, zoals biologische koffie met het Fairtrade keurmerk of Rainforest Alliance gecertificeerde koffie. Daarnaast kun je met een paar kritische vragen checken hoe duurzaam jouw koffiekeuze is.
Maak daarnaast duurzame keuzes om afval te reduceren. Geniet van koffie uit herbruikbare bekers, gebruik koffiedrab bijvoorbeeld als compost en kies voor koffie uit herbruikbare verpakkingen. En de laatste tip, gebruik energie-efficiƫnte machines of kijk eens naar refurbished machines.
Kies of je zakelijk of als particulier wil bestellen
Je medewerkers, klanten en gasten
voorzien van heerlijke koffie?
Ontdek het assortiment!
Genieten van de heerlijke Peeze
producten bij jou thuis?
Ontdek het assortiment!