Koffiebranderij met koffiezakken

Waarom
Peeze koffie
op het werk?

Als je kiest voor de koffie van Peeze bij jouw op kantoor, dan kies je koffie die niet alleen lekker smaakt, maar ook goed is voor de wereld waarin we leven.

We branden onze koffie met veel aandacht en liefde in onze eigen branderij in Arnhem. Wil je proeven hoe onze eerlijke koffie smaakt? Kom dan bij ons langs voor een proefsessie.

Kies ook jij voor écht goede koffie op het werk?

Afspraak maken   Meer over onze koffie

Leaf Group

Koffiemachines
voor
op het werk

Om de mooiste smaken uit de koffie te halen, is goede apparatuur onmisbaar. Daarom werken we bij Peeze met de beste espressomachines van topmerken als Dalla Corte, Faema, Eversys en WMF. Welke koffiemachine het beste past, hangt af van jouw persoonlijke situatie en wensen.

Animo OptiMe

Animo OptiMe

 • Type Volautomaat
 • Capaciteit 25-50 koppen per dag, 50-100 koppen per dag
ETNA Dorado

ETNA Dorado

 • Type Volautomaat
 • Capaciteit 50-100 koppen per dag
WMF 1500S+

WMF 1500S+

 • Type Volautomaat
 • Capaciteit 100+ koppen per dag, 50-100 koppen per dag
JURA GIGA X3c Professional

JURA GIGA X3c Professional

 • Type Volautomaat
 • Capaciteit 25-50 koppen per dag, 50-100 koppen per dag
Eversys Cameo

Eversys Cameo

 • Type Volautomaat
 • Capaciteit 100+ koppen per dag
Animo OptiBean Touch

Animo OptiBean Touch

 • Type Volautomaat
 • Capaciteit 25-50 koppen per dag, 50-100 koppen per dag
WMF 1100s

WMF 1100s

 • Type Volautomaat
 • Capaciteit 15-25 koppen per dag, 25-50 koppen per dag
WMF 5000S+

WMF 5000S+

 • Type Volautomaat
 • Capaciteit 200+ koppen per dag, 300+ koppen per dag
WMF 9000S+

WMF 9000S+

 • Type Volautomaat
 • Capaciteit 200+ koppen per dag, 300+ koppen per dag
Animo OptiFresh Touch

Animo OptiFresh Touch

 • Type Volautomaat
 • Capaciteit 25-50 koppen per dag, 50-100 koppen per dag
Dalla Corte Studio

Dalla Corte Studio

 • Type Halfautomaat
 • Capaciteit 25-50 koppen per dag
 • Groepen 1 groep

Peeze denkt
met je mee

Koffie, de belangrijkste bijzaak op kantoor. De motor waarop een effectieve werkdag draait. Belangrijk maar het moet niet teveel gedoe zijn. Peeze denkt daarom graag mee op alle onderdelen die voor jou belangrijk zijn.

Ook dit kun
je van ons
verwachten

Persoonlijk
Koffie is mensenwerk. Daarom hebben wij geen algemene klantenservice, maar zorgen we voor vaste aanspreekpunten voor
elke klant. In jouw eigen bestelomgeving kun je met één druk op de knop al jouw producten bestellen. Wij leveren jouw bestelling vervolgens persoonlijk bij je af via een vaste service medewerker. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Advies
Of het nou over apparatuur gaat of koffie wij zorgen ervoor dat het bij je past. Met 50 gepassioneerde collega’s zijn we klein genoeg om flexibel te zijn, maar groot genoeg om impact te maken. Impact in oorsprong en bij jou op het werk.

Inspiratie
Met innovatie en inspiratie kan je jouw klanten blijven verrassen. Hier helpen wij jou graag bij. Daarom kan je van Peeze regelmatig inspiratie verwachten op het gebied van koffie, thee en duurzaamheid.

Sand Teal Leaf
Leverancier voor koffiebonen

Huren, leasen of kopen

Een koffiemachine huren of leasen via Peeze kan ook. Dat betekent koffie drinken zonder verrassingen of onverwachte kosten. De koffiemachine wordt door ons geplaatst en onderhouden. Je hoeft hierdoor geen investering te doen en weet precies waar je aan toe bent.

Interesse in huren, leasen een koffiemachine in bruikleen of wil je gewoon een koffiemachine kopen? Vraag een adviesgesprek aan.

Meer informatie over huren  Neem contact op

Sand Teal Leaf
Samen voor eerlijke koffie

Benieuwd naar
onze koffie?

Wil je weten wat Peeze jouw kan bieden? Maak een afspraak of plan een proefsessie met ons in. Dan vertellen we jou meer over onze bijzondere koffiebonen.

Maak een afspraak     Direct een proefsessie aanvragen

Teal White White Leaf

Veel gestelde vragen over koffie op kantoor

Nu gaan wij natuurlijk Peeze koffie zeggen, maar het ligt eraan wat je belangrijk vindt bij een koffieleverancier. Ben je op zoek naar een hoge koffie kwaliteit, wil je een lage prijs, zoek je een leverancier die duurzaam bezig is of juist een lokale branderij. Onze tip is om proefpakketten of zelfs een proefsessie aan te vragen van verschillende merken om erachter te komen welke het beste bij de smaakvoorkeuren van je collega’s past. Maak o.b.v. een online screening een lijst van 3 merken en vraag daar een proefsessie aan. Wil je Peeze koffie proberen dan kan je hier je proefsessie aanvragen.

Koffiebonen zijn de beste optie voor versheid en smaak. Gemalen koffie is handig omdat het eenvoudig te gebruiken is met standaard koffiezetapparaten, hoewel het sneller zijn aroma verliest. En capsules bieden gemak en consistentie, maar genereren meer afval. Overweeg de voorkeuren van je collega’s en de beschikbare apparatuur bij deze keuze.

Bewaar koffiebonen op een koele, droge plek en maal ze vlak voor gebruik om de versheid te behouden. Zorg ervoor dat de koffiemachine regelmatig wordt gereinigd en gekalibreerd. Het volgen van een consistente bereidingsmethode en het regelmatig proeven van de koffie helpen ook om de kwaliteit te waarborgen. Veel koffieleveranciers kunnen assisteren bij het afstellen van de koffie en de leveringen, waardoor je altijd geniet van vers gebrande koffiebonen. Bestellen bij een koffiebranderij die zelf brandt, heeft dan ook zeker voordelen in versheid.

Vraag feedback van collega’s en overweeg proefpakketten van verschillende branderijen om te ontdekken wat het beste werkt. Smaak is erg subjectief dus er zullen altijd mensen ontevreden zijn. Leveranciers kunnen hierin ook een goed advies geven. Betrek je collega’s, organiseer een proefsessie en laat de meeste stemmen gelden.

De kosten kunnen variëren afhankelijk van de kwaliteit en herkomst van de bonen. Premium koffie kost doorgaans tussen €20 en €40 per kilo. Voor grote afnames bieden veel leveranciers kortingen. Het is belangrijk om niet alleen naar de prijs, maar ook naar de kwaliteit en de service, zoals leveringen en apparatuur, te kijken.

Ja, er zijn verschillende merken die duurzame en eerlijke koffie aanbieden. Fairtrade/BIO, UTZ Certified en Rainforest Alliance zijn certificeringen die de basis vormen van duurzame koffie maar echt duurzaam opereren gaat veel verder. Denk bijvoorbeeld aan een leefbaar inkomen voor de koffieboer en de reductie van afval in de koffieketen.