Bestellen

Als je zakelijk wilt bestellen dan kan dat. Wil je direct bestellen, ga dan naar www.zakelijk.peeze.nl maak hier een account aan en plaats je bestelling. Wil je graag gebruik maken van onze koffie en ben je ook op zoek naar een koffiemachine? Neem dan contact op.

Ga naar www.webshop.peeze.nl. Dit is onze webshop voor particulieren bestellingen. Hier vind je al onze koffies, theesmaken en overige producten.

Productinformatie

Tegenwoordig staat op veel koffieverpakkingen vermeld “koffiebonen van 100% Arabica”. De verkoopprijzen van deze koffies lopen echter enorm uiteen. Hoe kan dit? We noemen hieronder een aantal belangrijke zaken die invloed hebben op de smaak van de koffiebonen:

Soort Arabicabonen
De term Arabica is een verwijzing naar de soort koffieplant. Dit zegt nog niet zoveel over de smaak of kwaliteit. Andere koffieplantsoorten die je tegen kunt komen zijn Robusta en in mindere mate Liberica. Daarnaast bestaan er ook veel verschillende variƫteiten, zoals Bourbon, Tipica, Geisha, Caturra etc. Allemaal met een eigen smaak en karakter.

Oorsprongsland
Het land van oorsprong, waar de koffie geteeld is, de hoogte en grondsoort waarop de koffie verbouwd is alsook de weersomstanigheden hebben uiteindelijk invloed op de smaak van jouw kopje koffie.

Verwerking
De koffiebes wordt vervolgens geplukt met de hand (in Braziliƫ merendeel machinaal) en verwerkt. Er zijn grofweg 3 verwerkingmethodes te onderscheiden: gewassen, ongewassen, semi-washed. Deze hebben alle 3 veel invloed op de smaak.

Sorteren
Tijdens het sorteren worden gebroken koffiebonen en koffiebonen met een afwijking eruit gehaald. De overgebleven koffiebonen worden vervolgens gesorteerd op grootte en soortelijk gewicht. Dit bepaalt in grootte mate de consistentie in smaak.

Branden
De koffiebonen worden vervolgens gebrand voordat ze in de koffieverpakking gaan. Ook in dit proces heeft de brandsnelheid en de brandtemperatuur nog veel invloed op de smaak van het eindproduct.

Kortom, er zit een hele wereld achter een Arabica koffieboon en vele verschillende aspecten bepalen de uiteindelijk smaak. Koffieleveranciers maken binnen dit proces keuzes die de kwaliteit van het eindproduct bepalen en daarmee ook de verkoopprijs.

Vervelend dat je een klacht hebt maar wel fijn dat je deze wil melden. Hiermee kunnen we onze producten en dienstverlening verbeteren. Je kan je klacht invullen via dit formulier.

Ja, onze biologisch afbreekbare koffiecapsules zijn geschikt voor de gangbare Nespresso koffiemachines, m.u.v. machines met een automatische capsule plaatsing, Nespresso machines met een bouwjaar voor 2008 en de Essenza en Lattisima koffiemachines. De capsules zijn zachter dan de plastic varianten en perforeren daardoor makkelijk in Nespresso machines. Door de gepatenteerde, unieke vorm van de Peeze capsules kan het voorkomen dat deze iets minder soepel in de machine gaat. Dit heeft geen invloed op de levensduur van de koffiemachine. Dit testen we zelf al langdurig. Van onderstaande koffie capsulemachines weten we dat onze cups goed werken.

 

Nespresso Pixie

Nespresso Prodigio

Nespresso Citiz

Nespresso Innisia

Nespresso U

De cups zijn gemaakt van PLA (polylactide). PLA is een biologisch afbreekbaar plastic gemaakt van hernieuwbare, natuurlijke materialen. In dit geval is het PLA gemaakt van suikerbietresidu. Dit maakt de cups 100% biobased.

De cups zijn gecertificeerd industrieel composteerbaar volgens de Europese EN-13432 norm. Dit wil zeggen dat de cups binnen 12 weken tot deeltjes van minder dan 2 mm moeten afbreken in een industrieel composteringsproces. Deze termijn komt overeen met de tijd die bananen- en sinaasappelschillen nodig hebben om te composteren. Door te voldoen aan deze norm zijn de cups gecertificeerd composteerbaar en mogen ze bij het GFT. Meer hierover lees je in dit blog. Let op, in de tuin of in een composthoop worden niet de juiste condities gehaald en hier zullen de cups dan ook niet composteren. Zorg daarom dat de cups niet in de natuur belanden.

Alle cups zijn gecertificeerd composteerbaar (EN 13432). Het keurmerk van de koffie verschilt per variant. Dit kan zowel Rainforest Alliance certified koffie zijn, alsook een combinatie van biologische en Fairtrade gecertificeerde koffie. Alle koffie is 100% klimaatneutraal gebrand. De cups worden verpakt in FSC gecertificeerd karton.