Op naar
de nieuwe
economie

Het is tijd voor economische verandering. Een nieuwe economie die toekomstbestendig is: klimaatneutraal, circulair, inclusief en met eerlijke ketens. Zo verspillen we met elkaar bijvoorbeeld veel teveel grondstoffen. In de nieuwe economie bestaat afval niet. We gaan zorgvuldig om met onze grondstoffen, zodat ze hun waarde behouden. En dat is hard nodig, ook in de koffiesector.

Levert koffie
veel afval op?

Met ons huidige, wereldwijde consumptiegedrag hebben we 1,7 aardbollen nodig. En door de groeiende wereldbevolking én stijgende welvaart zal de druk op grondstoffen alleen maar verder toenemen. Nog los van de enorme impact op mens en milieu die het delven van deze grondstoffen met zich meebrengt.

Nu zul je bij dit probleem wellicht niet direct aan de koffiesector denken. Maar bedenk eens dat er wereldwijd dagelijks bijna 3 miljard kopjes koffie worden gedronken. Goed voor heel veel verpakkingsmateriaal, heel veel koffiedrab en op jaarbasis ook nog eens 16 miljard disposable koffiebekers. Dat moet anders.

Peeze op
weg naar 
afvalvrij

Wij hebben een duidelijke ambitie: Het realiseren van een afvalvrije koffieketen. Hier werken we naartoe met bewuste keuzes voor grondstoffen, hergebruik en end-of-life verwerking. Door continue innovatie maken wij zowel de koffievoorziening als onze bedrijfsvoering klaar voor de circulaire economie.

Een aantal voorbeelden uitgelicht:

  • Lichtgewicht en aluminiumvrije koffiezakken,
  • Circulair retourconcept voor koffiebekers gemaakt van suikerrietafval,
  • Herbruikbare koffiebekers gemaakt van rijstschilletjes,
  • Biobased en (industrieel) composteerbare koffiecups,
  • Refurbishing van koffiemachines aan het einde van hun levensduur,
  • Betaling met circulair geld (United Economy),
  • En wij adviseren je graag over de mogelijkheden van een circulaire koffievoorziening.

Het kan
altijd beter,
elke dag weer

Bij Peeze geloven we erin dat het altijd beter kan. Want hoe graag we ook willen, het gouden ei voor een afvalvrije wereld bestaat niet. We zijn er dus nog lang niet, maar we zijn op weg. Op weg naar verandering. Stap voor stap. En daar draag jij met jouw dagelijkse kopje koffie aan bij.

In onze blogs volg je de laatste ontwikkelingen, bijvoorbeeld omtrent onze koffieverpakkingen. Hierin nemen wij je mee in onze visie, de beperkingen die we ervaren en keuzes die we maken.
Blog: Wat is nu een echt duurzame koffieverpakking?

Sand Teal Leaf