Peeze
Barista
training

Bij de Peeze Barista trainingen worden alle praktische aspecten van het baristavak behandeld. Hierbij staat smaak altijd centraal: hoe krijg je de koffie in de kop zoals de brander deze bedoeld heeft? En hoe geef je iedere gast een fantastische koffie-ervaring? Maar ook: hoe kan je van koffie je carrière maken? Een fantastische barista inspireert zijn of haar collega’s en gasten en maakt iedere dag een beetje fijner! Wij leren je graag meer over dit prachtige vak.

Melk opschuimen in de horeca

Basis Barista training

Tijdens de Basis Barista training leer je hoe je een goede kop koffie kan zetten aan de hand van standaard parameters. Ook leer je goed opschuimen voor het maken van een cappuccino.

Voordat we aan de slag gaan, zal de barista trainer een korte screening doen van het niveau. Uiteraard wordt er rekening gehouden met individuele behoeften. Wil je meer informatie of staat je gewenste dag er niet bij? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Duur: 2 uur
Kosten: 210,-
Aantal deelnemers: Maximaal 6 personen

Schrijf je in

 

Hoofd Barista & sensory training

De Peeze Hoofd Barista & Sensory training is het vervolg op de Basis Barista training. Tijdens de Hoofd Barista & Sensory training gaan we verder de diepte in. Het is daarom de ideale koffietraining voor een hoofd barista of horeca-(kwaliteits)manager. Je leert hoe je smaak nog beter kunt beheersen aan de hand van parameters, smaakherkenning en recepten. Na deze training kun je de kwaliteit van de koffievoorziening naar een hoger niveau tillen door specifieke kennis en vaardigheden toe te passen achter de bar. Tijdens deze training leer je:

  • Hoe je molens af kunt stellen aan de hand van recepten
  • Hoe je diverse smaken en extracties kunt herkennen
  • Hoe je een kwaliteitscontrole kunt uitvoeren in jouw bedrijf
  • Hoe je met microfoam nog beter een figuurtje kunt schenken (hart, tulp, rosetta of zwaan)

Duur: 2,5 uur
Kosten: €300,-
Aantal deelnemers: Maximaal 6 personen
Voor het volgen van de Hoofd Barista & Sensory training, dien je de Basis Barista training te hebben afgerond.

Schrijf je in

Waarom is een
barista cursus
zo belangrijk?

Als horecaondernemer wil je een onderscheidende horecazaak en jouw klanten (blijven) verrassen. Om dit te realiseren zijn een aantal zaken van belang. Allereerst natuurlijk de kwaliteit van je koffie en de apparatuur waarmee je werkt. Daarnaast speelt ook kennis en kunde van je personeel een cruciale rol. Door je medewerkers maar ook jezelf te trainen in het baristavak, stijgt de kwaliteit van jouw koffie. Daarnaast kun je na het volgen van een barista training eenvoudiger nieuwe recepten introduceren waarmee je jouw klanten verrast en je jezelf blijft onderscheiden.

Latte art met eerlijke koffie

Voordelen
van een barista
training

  • Smaak herkenning
  • Consistentie
  • Betere marges
  • Meer beleving bij klanten
  • Hogere koffie kwaliteit
  • Terugkerende klanten
  • Goed voor de teambuilding
Teal White White Leaf

Peeze Masterclass

Altijd al een gecertificeerd barista willen worden? Dat kan!
We introduceren namelijk de Peeze Masterclass, een uitgebreid opleidingstraject i.s.m. Rose van Asten (Your Coffee Companion), dat wordt afgesloten met twee officiële SCA certificaten: Foundation en Intermediate. Naast deze twee onderdelen gaan we tijdens het traject dieper in op de thema’s melk, latte art, techniek en sensory (smaak).

Bekijk de Peeze Masterclass

Pumpkin Spice tea

Introduceer
nieuwe
recepten

Het regelmatig aanbieden van nieuwe koffie- en theerecepten aan jouw klanten biedt mogelijkheden voor klantbinding en verbetering van je marge. Peeze introduceert regelmatig nieuwe recepten die ook jij kunt gebruiken binnen jouw horecaonderneming.

Bekijk onze recepten

Leaf Group

Barista
koffiemachines

Op zoek naar een professionele barista koffiemachine? Peeze helpt je graag verder bij de selectie van de koffiemachine die bij jouw past.

Dalla Corte XT

Dalla Corte XT

  • Type Halfautomaat
  • Capaciteit 100+ koppen per dag, 200+ koppen per dag, 300+ koppen per dag, 50-100 koppen per dag
  • Groepen 2 en 3 groepen
Dalla Corte XT Classic

Dalla Corte XT Classic

  • Type Halfautomaat
  • Capaciteit 100+ koppen per dag, 200+ koppen per dag, 300+ koppen per dag, 50-100 koppen per dag
  • Groepen 2 en 3 groepen
Dalla Corte Studio

Dalla Corte Studio

  • Type Halfautomaat
  • Capaciteit 25-50 koppen per dag
  • Groepen 1 groep
Faema E98 UP

Faema E98 UP

  • Type Halfautomaat
  • Capaciteit 100+ koppen per dag, 200+ koppen per dag, 300+ koppen per dag, 50-100 koppen per dag
  • Groepen 2 en 3 groepen
Dalla Corte Evo 2

Dalla Corte Evo 2

  • Type Halfautomaat
  • Capaciteit 100+ koppen per dag, 200+ koppen per dag, 300+ koppen per dag
  • Groepen 2, 3 en 4 groepen