Sand Teal Leaf
Twee handen houden Peeze koffiekopje vast

Altijd een passende
zakelijke oplossing

Bij de aanschaf van een koffiemachine op het werk zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Zo kun je kiezen voor:

  • Een gloednieuwe zakelijke koffiemachine in de vorm van een halfautomaat of volautomaat. Voor iedere situatie is er een passende koffiemachine te vinden waar iedere medewerker mee overweg kan.
  • Een refubished koffiemachine voor een duurzame en circulaire aanpak. Dit zijn tweedehands koffiemachines voor zakelijk gebruik. Volledig gereviseerd en een voordelige en duurzame oplossing.
  • Een huur- of lease oplossing voor koffiemachines. Op aanvraag kijken wij dan samen met jou naar de best passende oplossing. Betaalbaar en zonder risico’s.

De keuze voor jouw zakelijke koffieoplossing hangt volledig af van jouw situatie en wensen. Vraag direct een persoonlijk adviesgesprek aan en wij zullen je voorzien van alle informatie. Wil je direct een machine uittesten? Ook dat kan in ons Peeze Experience Centre. Boek dan meteen jouw persoonlijke demo sessie.

Vraag adviesgesprek aan    Demonstratie boeken

Koffieleverancier voor de horeca en bedrijven

Ook dit kun
je
van ons
verwachten

Persoonlijk
Koffie is persoonlijk en daarom heb je bij Peeze altijd te maken met een vast aanspreekpunt. Zij helpen je bij vragen en bestellingen. Daarnaast krijg je persoonlijke bestelomgeving waarbij je met één druk op de knop al jouw producten kunt bestellen. We leveren jouw bestelling vervolgens persoonlijk bij je af via een vaste service medewerker. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Advies
Of het nou over apparatuur gaat of koffie wij zorgen ervoor dat er een koffievoorziening komt die bij je past. Met 50 gepassioneerde collega’s zijn we klein genoeg om flexibel te zijn, maar groot genoeg om impact te maken. Niet alleen bij jou op het werk, maar ook in land van. Zo maken wij koffie anders.

Onderhoud en service
Bij Peeze hoef je je nooit zorgen te maken over onderhoud en service. Wij helpen je op weg. Al jouw bestelling wordt gebracht door onze eigen servicemedewerkers. Zij controleren ook regelmatig de machine en stellen af waar nodig.

Sand Teal Leaf
Koffiewinkel Peeze

Benieuwd
naar
onze
koffiemachines?

Wil jij een advies op maat ontvangen of één van de koffiemachines testen voor bij jouw op het werk? Vraag dan een adviesgesprek aan. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op en zullen op verzoek een afspraak inplannen voor een machine demonstratie. Tijdens de demonstratie gaan we ook jouw favoriete koffie ontdekken, kijken we naar jouw situatie, wensen en budget en vinden een passende oplossing.

Vraag adviesgesprek aan     Doe de machine keuzetest

Waarom
Peeze koffie
Op het werk

Als je kiest voor de koffie van Peeze bij jouw op het werk krijg je écht andere koffie. Niet alleen de lekkerste koffie maar ook écht eerlijke koffie. Koffie die goed is voor zowel de boeren de planeet als voor jou. En die geproduceerd is met passie en liefde. Dat proef je. Want wij geloven dat als je door de hele keten duurzaam en eerlijk produceert dat de koffie er uiteindelijk ook beter van smaakt. Kies ook jij voor écht goede koffie op het werk?

Lees meer over onze koffie

Alles wat je nodig hebt

Van koffie, thee, melk, suiker en chocolademelk. Als ook koffiemachines, servies en coffee to go bekers. Alles voor jouw koffievoorziening op het werk.

Lees meer over wat wij bieden

Sand Teal Leaf
Peeze koffie in zak

Veel gestelde vragen over koffiemachines op het werk

Overweeg het aantal gebruikers, de gewenste koffiespecialiteiten (espresso, cappuccino, latte), gebruiksgemak, onderhoudsgemak en duurzaamheid. Soms is het ook handiger om twee kleinere machines op verschillende plekken te hebben in plaats van één grote machine. Hierdoor hoeven collega’s minder ver te lopen en ontstaan er minder snel wachttijden. Lees reviews en vraag eventueel een demonstratie aan bij je leverancier om een goede keuze te maken.

Merken zoals JURA, WMF, Animo en ETNA staan bekend om hun betrouwbaarheid en kwaliteit. Voor kleine kantoren zijn JURA volautomatische machines geschikt, terwijl grotere kantoren baat kunnen hebben bij machines van WMF en Animo die hogere capaciteiten en meer functies bieden.

Belangrijke functies zijn het aanbieden van meerdere koffievariaties, een optie tot gebruik van verse melk, meerdere koffiesterktes, eenvoudig onderhoud, en een groot waterreservoir of zelfs een vaste wateraansluiting. Voor grotere kantoren kan een machine met meerdere bonenreservoirs en een hoge zetcapaciteit nodig zijn.

Gebruik verse bonen van hoge kwaliteit, bewaar bonen op een koele, droge en donkere plek en volg de aanbevolen reinigingsprocedures van de koffiemachine op. Regelmatig kalibreren en onderhoud van de machine is cruciaal voor consistentie, maar ook voor een langere levensduur van de machine.

Veel bedrijven beginnen hun zoektocht bij de koffiemachine, maar uiteindelijk zorgt goede koffie voor het dagelijkse genietmoment. Ga dus op zoek naar een leverancier die zowel lekkere koffie als kwalitatieve machines levert en die aantrekkelijke voordelen biedt voor bundelaankopen en servicecontracten.

Dit hangt af van het aantal medewerkers en het aantal consumpties. Als vuistregel kan een kleinere machine ongeveer 10-15 medewerkers bedienen, terwijl een grotere machine tot wel 50 medewerkers aankan. Voor grotere kantoren is het verstandig om meerdere machines te plaatsen om wachttijden te minimaliseren. Je leverancier kan je hierbij adviseren.

Koffiemachines vereisen regelmatig onderhoud, zoals dagelijkse reiniging van het melksysteem, wekelijkse reiniging van de zetgroep en maandelijks ontkalken. Moderne machines hebben automatische reinigingsprogramma’s die dit onderhoud heel eenvoudig maken. Vaak hoef je alleen maar reinigingsmiddel toe te voegen en het programma te starten. De machine doet de rest.

De meeste leveranciers bieden garanties van één tot drie jaar. Serviceopties kunnen periodiek onderhoud, spoedreparaties en vervangende onderdelen omvatten. Informeer altijd naar uitgebreide servicecontracten voor extra zekerheid.

De kosten variëren sterk, afhankelijk van het merk en de functies. Basis volautomatische machines kosten doorgaans tussen de €1.500 en €2.500, terwijl high-end machines met uitgebreide functies zoals melkopschuimers en instelbare koffiesterktes tussen de €3.000 en €10.000 kunnen liggen.

Ja, er zijn milieuvriendelijkere machines. Denk hierbij aan modellen met energiebesparende functies zoals automatische uitschakeling en programmeerbare energie-instellingen. Daarnaast zijn er machines die van duurzame materialen zijn gemaakt, of je kunt kiezen voor refurbished machines. Koffiemachines zijn namelijk vaak zo gebouwd, dat ze met het juiste onderhoud nog vele jaren mee kunnen.