The coolest coffee: Cold Drip!

De zon schijnt weer volop en de temperatuur stijgt. Tijd om even af te koelen. Cold Drip Coffee is het coolste drankje voor deze zomer.

Wist je dat.. Cold Drip Coffee ook wel Dutch Coffee genoemd wordt?
Het is een klassieke manier van koffie zetten die stamt uit de VOC-tijd. De koffie wordt door deze methode langer houdbaar en werkte vroeger als verkoeling voor zeelui. De Cold Drip methode is niet de snelste manier om een kopje koffie te zetten. Tijdens het 18 uur durende proces druppelt ijskoud water op de vers gemalen koffie. Wel heeft elk druppeltje hierdoor een maximaal vermogen om smaak op te nemen. Het resultaat: een frisse en intense koffiesmaak.

Peeze Cold Drip Coffee is gemaakt van Bean Impact Espresso koffiebonen. Deze biologische en Fairtrade gecertificeerde single origin koffie is afkomstig uit Peru en verbouwd door Yanesha Indianen. Proef de geweldige smaak van deze koffie terug in onze Cold Drip Coffee en ontdek hier meer over deze bijzondere koffiebonen.

Serveertip: Drink de Cold Drip Coffee koud, eventueel met ijsblokjes, tonic of een scheutje gin. Wil jij echt de show stelen met een fancy drankje? Serveer dan één van onderstaande koffierecepten!

Recept 1: Banana Smoothie
Ingrediënten:

  • 50 ml Cold Drip Coffee
  • 80 ml amandel drink
  • 1 bevroren banaan
  • 1 eetlepel amandelpasta / notenpasta /pindakaas
  • 1 eetlepel kaneel

Stappenplan:
Mix de bevroren banaan, Cold Drip Coffee, amandel drink en de amandelpasta in de blender tot een glad mengsel. Giet de smoothie in een leuk glas (bijvoorbeeld een mason jar), serveer met wat stukjes banaan als topping en bestrooi met kaneel.

Recept 2: Coco Moon
Ingrediënten:

  • 50 ml Cold Drip Coffee
  • 100 ml kokoswater
  • 3 blaadjes munt
  • 4 ijsklontjes


Stappenplan:

Doe de ijsklontjes en de Cold Drip Coffee in een glas. Schenk langzaam het kokoswater toe aan het glas en serveer de Coco Moon met blaadjes munt.

Recept 2: Coffee Granita
(recept voor gevorderden)
Ingediënten:

  • 100 ml Cold Drip Coffee
  • 400 ml tonic
  • 60 ml Bobby’s Dry Gin
  • 400 gram suiker
  • 1 limoen

Stappenplan:
Doe de suiker met 400 ml water in een pan en laat de suiker op een laag vuurtje oplossen. Nadat de suiker is opgelost in het water, laat je het suikerwater één minuut zacht koken. Haal het suikerwater van het vuur en laat het afkoelen. Meng vervolgens de tonic met het suikerwater en plaats het mengsel 12 uur in de koelkast. Voeg de gin en het sap van één limoen toe aan het suiker- en tonicwater. Doe het geheel in een grote kom en stop de kom voor een half uur in de vriezer. Roer het geheel door met een vork om alle bevroren stukjes los te maken en plaats het mengsel terug in de vriezer. Herhaal de vorige stap elk half uur totdat het mengsel volledig is gekristalliseerd. Serveer het ijs (granita) in een cocktailglas met een shot Cold Drip coffee.