Teal White White Leaf

Herbruikbare koffiebeker PP

Deze afwasbare koffiebekers zijn gemaakt van hard kunststof (PP). Ze zijn licht van gewicht, zeer efficiënt stapelbaar en relatief voordelig in aanschaf. Geschikt voor zowel koffie als thee. En een leuk detail; De bekers zijn voorzien van een QR-code die de koffiedrinker meer vertelt over het bijzondere verhaal achter de koffie.

Pluspunten:

+ Relatief lage investering
+ Lage milieu-footprint
+ Goed afwasbaar
+ Efficiënt stapelbaar
+ In twee formaten: 200 ml en 300 ml

Minpunten:

– Kunststof droogt minder goed in reguliere vaatwassers

Prijsklasse:

Teal White White Leaf

Herbruikbare koffiebeker Biobased

De herbruikbare koffiebeker is een duurzaam alternatief voor wegwerpbekers en herbruikbare bekers van regulier plastic. De beker is in plaats van aardolie gemaakt van plantaardige oliën en vetten. De biobased beker is van oersterke kwaliteit en is hierdoor een perfecte beker om in te zetten op kantoor of in de horeca.

Pluspunten:

+ Gemaakt van plantaardige oliën en vetten
+ Oersterke kwaliteit
+ Vrij van melamine en bamboe
+ Efficiënt stapelbaar
+ In twee formaten: 190 ml en 350 ml

Minpunten:

– Droogt in de reguliere vaatwasser minder goed dan porselein

Prijsklasse: €€

Teal White White Leaf

Peeze servies

Het porseleinen servies heeft zijn strepen allang verdiend: Het zorgt voor het beste drinkgevoel en houdt jouw koffie bovendien goed op temperatuur! Doordat porselein de warmte goed vasthoudt, drogen deze kopjes en mokken ook goed in een reguliere vaatwasser. Dit servies is geschikt voor zowel koffie als thee.

Pluspunten:

+ Optimale smaakbeleving
+ Goed afwasbaar
+ Houdt warmte goed vast

Minpunten:

– Vergt meer opbergruimte

Prijsklasse: €€

Teal White White Leaf

Peeze Huskup

Deze duurzame beker is gemaakt van rice husk, oftewel rijstschilletjes. De buitenste schil van de rijstkorrel om precies te zijn. Een natuurlijk en robuust materiaal dat als restproduct vrijkomt bij de productie van rijst. Dit wordt gebonden met een natuurlijk zetmeel en vormt zo de Huskup! Voor deze beker worden dus geen bomen gekapt en hij is vrij van plastic en melamine. Ze kunnen in de vaatwasser en – als je de sleeve eraf haalt – in de magnetron. De siliconendop maakt de beker ook ideaal voor onderweg!

Pluspunten:

+ Duurzame materiaalkeuze
+ Stapelbaar
+ Geschikt voor onderweg

Minpunten:

Prijsklasse: €€€

Beslisboom voor herbruikbare beker oplossing

Beslisboom
herbruikbare koffiebekers
op locatie

De wijze waarop je de bekers gaat afwassen, is bepalend voor jou uiteindelijke bekerkeuze. Maar welk wasproces past nou het beste bij jouw organisatie? Om jou te helpen bij die vraag hebben wij in samenwerking met de Plastic Soup Surfer een handige beslisboom ontwikkeld.

Beslisboom herbruikbare koffiebekers

Meer informatie en persoonlijk advies

De invulling en uitdagingen van een herbruikbaar alternatief voor wegwerpbekers verschillen per locatie. Wil je informatie over de wetgeving of advies voor de beste invulling voor jouw situatie? Neem contact met ons op en wij helpen je graag!

Contact