Teal Sand

Koffiecorner inspiratie voor thuis

Ben jij ook zo’n koffieliefhebber? En droom je al langer van een koffiecorner, waar je elke dag kunt genieten van de heerlijkste koffiecreaties? Dan gaan wij jou helpen! Met 6 creatieve tips kun jij na het lezen van dit blog gelijk aan de slag. Dus, pak je favoriete koffiemok, neem een slok van je geliefde koffie, en laten we beginnen.

Veronie Jansen
01 augustus 2023
Sand Teal Leaf
Koffiecorner met een koffiemachine op een trolley

6 bruikbare tips
voor jouw koffiecorner

Een koffiecorner is dé plek waar heerlijke aroma’s, gezelligheid en creativiteit samenkomen. Om deze plek te creëren zijn wij voor jou op zoek gegaan naar bruikbare tips. Klik op onderstaande tips voor meer uitleg en foto’s!

Tip 1: Gebruik een losse kast of meubel
Tip 2: Geef kleur aan het geheel
Tip 3: Gebruik planken aan de muur
Tip 4: Planten doen het altijd goed!
Tip 5: Zet of hang de kopjes in het zicht
Tip 6: Gebruik lijstjes, posters en wallart

Tip 1: Gebruik een losse kast of meubel

Voordat we kunnen starten met het inrichten van de koffiecorner is het belangrijk om een geschikte plek uit te zoeken. Je kunt het keukenblad gebruiken om de koffiemachine op te plaatsen, maar het is natuurlijk nog leuker om een losse koffiecorner te creëren. Hier kun je een heel nieuw meubel voor kopen of laten maken, maar een oud kastje werkt ook goed.

Koffiecorners met gouden details en een zwart kastje

Inspiratie colour blocking in huis

Tip 2: Geef kleur aan het geheel

Om de koffiecorner in het oog te laten springen kun je werken met colour blocking. Colour blocking op muren is een creatieve en leuke manier om kleur in je huis te integreren. Het houdt in dat je verschillende kleuren in duidelijke en strakke vlakken op de muren schildert, in plaats van één enkele kleur voor de hele ruimte te gebruiken. Deze techniek wordt vaak toegepast door interieurontwerpers en enthousiaste doe-het-zelvers om een eigentijdse en levendige uitstraling te creëren.

Door bijvoorbeeld de muur achter een koffiecorner in een andere kleur te schilderen, creëer je een visuele scheiding tussen de verschillende functies van de kamer.

Tip 3: Gebruik planken aan de muur

Planken bieden een handige en georganiseerde manier om koffiebenodigdheden, zoals kopjes, glazen, suiker en lepeltjes op te bergen. Naast de praktische invulling dragen planken ook bij aan de algehele uitstraling en sfeer van de koffiecorner. Nog een extra tip: Laat op de planken ook zien welke heerlijke koffie je schenkt door de koffiezak te presenteren! Verder kun je de planken ook gebruiken voor hangplanten, maar daar gaan we bij tip 4 verder op in.

Planken boven een koffiemachine

Koffiecorner met verschillende planten

Tip 4: Planten doen het altijd goed!

Een makkelijke manier om je koffiecorner aan te kleden is met planten. Gebruik hangplanten die je op de planken kunt neerzetten of een mooie grote plant als verlengstuk van je koffiecorner. Planten voegen een levendige en rustgevende sfeer toe aan je leefruimte en daarnaast verbeteren ze ook nog de luchtkwaliteit in huis.

Wist je dat… studies aantonen dat de aanwezigheid van planten op werkplekken kan leiden tot verhoogde productiviteit en creativiteit? Dit kan ook van toepassing zijn op je huiselijke omgeving, waar planten je kunnen helpen je beter te concentreren en je meer geïnspireerd te voelen.

Tip 5: Zet of hang de kopjes in het zicht

Je koffiekopjes in het zicht zetten kan een aantrekkelijk element zijn in jouw koffiecorner. Het voegt sfeer toe aan de ruimte, waardoor je misschien wel sneller een kopje koffie pakt. De kleur van de kopjes kun je afstemmen op de kleur van je koffiecorner, waardoor het een mooi geheel blijft. Wil je meer kleur? Kies dan voor contrast met fel gekleurde kopjes. De kopjes kun je presenteren op een plank, maar je kunt ze ook aan haken hangen voor een speels effect. Een combinatie van beide is natuurlijk ook leuk!

Koffiecorner beige met koffiekopjes aan een haak

Decoraties voor een koffiecorner

Tip 6: Gebruik lijstjes, posters en wallart

Posters, leuke lijstjes of wallart, ze kunnen een thema of sfeer creëren in je koffiehoek, zoals een vintage koffiehuisgevoel of een moderne uitstraling. Wij vinden dat decoraties je koffiehoek helemaal afmaken. Door kunstwerken te kiezen die aansluiten bij de kleuren en inrichting van je koffiecorner, kun je een harmonieuze en samenhangende look creëren. Daarnaast kunnen posters en wall art je persoonlijkheid en smaak weerspiegelen, waardoor je koffiecorner een unieke en persoonlijke uitstraling krijgt. En door regelmatig van posters en wall art te wisselen, kun je je koffiecorner steeds weer een frisse en nieuwe uitstraling geven.

We hopen dat je met onze tips lekker creatief aan de slag gaat met jouw koffiecorner! De foto’s uit dit blog komen van Pinterest. We hebben alle inspiratie in een bord gezet, zodat je hier ook nog doorheen kunt kijken. Neem hier een kijkje. Heel veel succes!