Teal Sand

3 koude drankjes om je gasten te verrassen op het terras

De zon schijnt, de terrassen stromen vol en de vraag naar verfrissende drankjes stijgt razendsnel. Voor jou als horecaondernemer is dit hét moment om je te onderscheiden met huisgemaakte drankjes die klaar zijn in een handomdraai.

Veronie Jansen
18 april 2025
Ginger Lemonade

Een
originele
zomerse
menukaart

Met een paar originele drankjes til je jouw drankenkaart naar een hoger niveau en creëer je echte “blijvers”. In dit blog delen we drie nieuwe recepten. Twee lemonades, waar we bij één lemonade gebruik maken van thee en we sluiten af met een heerlijke iced latte.

1. Fresh Ginger Lemonade

De afgelopen jaren was gember een van de meest trendy smaken in de drankenindustrie. Vandaag de dag is het een onmisbaar ingrediënt dat in veel toepassingen kan worden gebruikt. Het Monin Gemberconcentraat brengt het beste van gember, kruidigheid, kruidige tonen en zuurheid in jouw creatie naar boven. Perfect voor een lemonade!

Bereiding (glas 350 ml):

  • Vul het glas met ijsblokjes.
  • Pomp 1 x 10 ml MONIN Cloudy Lemonade in het glas.
  • Pomp 2 x 10 ml MONIN Gemberconcentraat in het glas.
  • Voeg 300 ml water toe (optioneel bruisend).
  • Goed doorroeren en garneren met citroenschijfjes en een takje munt.

2. Rooibos Citrus Lemonade

Een lemonade op basis van een van onze meest geliefde theesoorten: rooibos. Deze klassieker krijgt een zomerse upgrade door een vleugje siroop en de toevoeging van ijs, citroen en limoen.

Bereiding (glas 350 ml):

  • Vul het glas met ijsblokjes.
  • Pomp 2 x 10 ml Monin Cloudy Lemonade in het glas.
  • Schenk de gekoelde Rooibos thee* in het glas.
  • Goed doorroeren en garneren met limoenschijfjes.

*Bereid grotere hoeveelheden voor om koud te serveren. Gebruik 4 zakjes Colombo Rooibos thee per liter water. Laat 4 minuten trekken en daarna afkoelen.

3. Coco Iced Latte

Wist je dat kokos en koffie een verrassend goede match zijn? Het is romig, verfrissend en net even anders dan de standaard ijskoffie. Ideaal voor gasten die op zoek zijn naar iets origineels op de kaart.

Bereiding (glas 300 ml):

  • Vul het glas met ijsblokjes.
  • Giet de koude Alpro Barista Kokos over het ijs.
  • Giet er 1 dubbele shot espresso bij.
  • Serveer nog zonder te roeren voor een leuk effect in het glas.

Bestel de ingrediënten in onze webshop. Nog geen account? Maak dan hier een account aan.

Coco iced latte met Alpro Kokos Barista en Peeze koffie