Teal Sand

Singer Laren: Ook op piekmomenten perfecte koffie

Singer Laren is een uniek cultureel erfgoed in het hart van Het Gooi, bestaande uit een museum, theater, villa en beeldentuin. Ooit gestart als particuliere kunstcollectie en sinds 1956 open voor publiek. Vanwege de veelzijdigheid van de locatie maakten zij een hele bewuste keuze voor Peeze als koffiepartner. Wij vroegen horecamanager Philip Wartenbergh naar zijn aanpak en keuzecriteria in dit proces.

Rik van Paassen
04 september 2023

Kwalitatieve koffie met een verantwoorde oorsprong

Singer Laren is een veelzijdige locatie met een museum, een theater en ruimtes die we verhuren voor congressen, recepties en vergaderingen. En alle drie deze doelgroepen willen we graag een kwalitatief hoogwaardige kop koffie serveren, met een goede en verantwoorde oorsprong. Na een flinke zoektocht vonden we in Peeze de ideale partner”, aldus Philip Wartenbergh.

Foto: Jan Buteijn

Compacte machines met maximale capaciteit

“In 2022 is het museum uitgebreid met een extra vleugel. Dit gaf een enorme boost aan het aantal bezoekers en vroeg dus ook om een vernieuwde invulling van de koffievoorziening. In overleg met Peeze zijn we uitgekomen op Eversys E4 koffiemachines. Dit zijn compacte machines waarmee we per machine maar liefst 4 cappuccino’s tegelijkertijd kunnen bereiden. Dit stelt ons in staat om zelfs op de drukste momenten een perfecte cappuccino op basis van verse melk te kunnen schenken”.

“Wij willen onze bezoekers een kwalitatief hoogwaardige kop koffie serveren, met een goede en verantwoorde oorsprong.”

Een bewuste duurzame keuze

“Singer Laren heeft al jaren een stevige focus op duurzaamheid. Zo hebben we met diverse verbouwingen zowel het theater als het museum grondig laten verduurzamen, met onder andere een warmtepomp met warmtewisselaar, een groendak (waterbuffering) en inzet van 200 zonnepanelen. De keuze voor Peeze koffie, waarbij de bonen volledig traceerbaar zijn, de boer een eerlijke prijs krijgt en de koffie CO2-neutraal gebrand en geleverd wordt, sluit hier naadloos op aan. Dit maakt dan ook dat wij al jarenlang naar volle tevredenheid met Peeze samenwerken!”