Teal Sand

Warme koffierecepten geschikt voor elke koffiekaart

In dit blog nemen we je mee in een aantal warme koffierecepten. Wij vinden namelijk dat een koffiekaart zonder koffierecepten niet compleet is. Kies bijvoorbeeld voor 2/3 vaste specials of voor 1 koffierecept die je per seizoen afwisselt en blijf hiermee je klanten verrassen. Van trendy red velvet latte tot romige caramel latte die altijd favoriet blijft. Klaar om je koffiegame naar een hoger niveau te tillen? Laten we beginnen!

Veronie Jansen
25 oktober 2023

Geef jouw koffie
omzet een boost

Met koffierecepten onderscheid je je niet alleen van collega-ondernemers, het zorgt ook direct voor extra omzet. Deze recepten zijn bovendien eenvoudig te maken en vereisen slechts enkele ingrediƫnten. Zo kun je eenvoudig de marge op jouw koffie verhogen. We starten met een eye catcher, namelijk de red velvet latte. Want ook het oog wil wat en daarmee maak je jouw koffiespecials gelijk instragrammable. Daarna zullen we ingaan op een aantal klassiekers en andere verrassende koffierecepten. De verhouding van het recept is afhankelijk van het glas dat gebruikt wordt.

Red Velvet latte met bietensap

Red Velvet Latte

Ingrediƫnten:
ā€“ 1 espresso
ā€“ 20 ml Monin White Chocolate siroop
ā€“ 20 ml bietensap
ā€“ 180 ml volle melk (melkvervanger soja melk)
Topping naar keuze: slagroom met witte chocoladekrullen of l’artiste Monin red velvet

Het stappenplan:

  1. Voeg de bietensap en de melk samen in een melkkannetjeā€‹ en schuim op
  2. Pomp 2 x 10 ml White Chocolate siroop in het glasā€‹
  3. Voeg de opgeschuimde melk met bietensap toeā€‹
  4. Schenk de espresso rustig in het glas
  5. Garneer de latte met l’artiste Monin red velvet of een toef slagroom met witte chocoladekrullen
Pumpkin Spice latte

Pumpkin Spice Latte

Ingrediƫnten:
ā€“ 1 espresso
ā€“ 20 ml Monin Pumpkin Spice siroop
ā€“ 200 ml volle melk (melkvervanger soja melk)
ā€“ Kaneel

Het stappenplan:

  1. Stoom 200 ml melk in een melkkannetjeā€‹
  2. Pomp 2 x 10 ml Pumpkin Spice siroop in het glasā€‹
  3. Voeg de opgeschuimde melk toeā€‹
  4. Schenk de espresso rustig in het glas
  5. Garneer de latte voor de helft met kaneelpoederā€‹

Tip: Gebruik ons communitea theetipje of een papiertje om de latte voor de helft met kaneel te bestrooien.

Hazelnoot latte

Hazelnoot Latte

Ingrediƫnten:
ā€“ 1 espresso
ā€“ 20 ml Monin Hazelnoot siroop (bij cappuccino 10 ml)
ā€“ 200 ml volle melk (melkvervanger soja melk)
ā€“ Optioneel: amandelschaafsel

Het stappenplan:

  1. Stoom 200 ml melk in een melkkannetjeā€‹
  2. Pomp 2 x 10 ml Pumpkin Spice siroop in het glasā€‹
  3. Voeg de opgeschuimde melk toeā€‹
  4. Schenk de espresso rustig in het glas
  5. Garneer de latte optioneel met amandelschaafsel
Blondie latte met romige witte chocolade

Blondie Latte

Ingrediƫnten:
ā€“ 1 espresso
ā€“ 20 ml Monin White Chocolate siroop of 35 gram witte chocolade
ā€“ 200 ml volle melk (melkvervanger havermelk) ā€‹
ā€“ Chocoladekrullen

Het stappenplan:

  1. Stoom 200 ml melk in een melkkannetjeā€‹
  2. Pomp 2 x 10 ml White Chocolate siroop in het glasā€‹
    Of gebruik de witte chocolade en laat deze smelten door de warme melk op de chocolade te gieten
  3. Voeg de opgeschuimde melk toeā€‹
  4. Schenk de espresso rustig in het glas
  5. Garneer de latte optioneel met chocoladekrullen
Speculoos latte met speculaaskruiden en kaneel

Speculoos Latte

Ingrediƫnten:
ā€“ 1 espresso
ā€“ 20 ml Monin Speculoos siroop
ā€“ 200 ml volle melk (melkvervanger soja melk)
ā€“ L’artiste Monin caramel

Het stappenplan:

  1. Stoom 200 ml melk in een melkkannetjeā€‹
  2. Pomp 2 x 10 ml Speculoos siroop in het glasā€‹
  3. Voeg de opgeschuimde melk toeā€‹
  4. Schenk de espresso rustig in het glas
  5. Garneer de latte optioneel met l’artiste Monin caramel of kaneel/speculaaskruiden

Tip: Met een speculaasje naast deze koffie maak je de beleving helemaal compleet!

Kruidige chai latte met kaneel en gember

Chai Latte

Ingrediƫnten:
ā€“ Optioneel: 1 espresso
ā€“ 20 ml Monin Chai siroop
ā€“ 120 ml volle melk (melkvervanger soja melk)
ā€“ Kaneel

Het stappenplan:

  1. Stoom 120 ml melk in een melkkannetjeā€‹
  2. Pomp 2 x 10 ml Chai siroop in het glasā€‹
  3. Voeg de opgeschuimde melk toeā€‹
  4. Optioneel: Schenk de espresso rustig in het glas
    Voeg je espresso toe aan het recept, dan noem je het een dirty chai latte.
  5. Garneer de latte voor de helft met kaneelpoederā€‹

Tip: Gebruik ons communitea theetipje of een papiertje om de latte voor de helft met kaneel te bestrooien.

Caramel latte macchiato

(Salted) Caramel Latte

Ingrediƫnten:
ā€“ 1 espresso
ā€“ 20 ml Monin (Salted) Caramel siroop
ā€“ 200 ml volle melk (melkvervanger soja melk)
ā€“ L’artiste Monin caramel

Het stappenplan:

  1. Stoom 200 ml melk in een melkkannetjeā€‹
  2. Pomp 2 x 10 ml Caramel siroop in het glasā€‹
  3. Voeg de opgeschuimde melk toeā€‹
  4. Schenk de espresso rustig in het glas
  5. Garneer de latte met l’artiste Monin caramel en laat de caramel over het glas heen druipen.
Brownie latte gemaakt met brownie siroop van Monin

Brownie latte

Ingrediƫnten:
ā€“ 1 espresso
ā€“ 20 ml Monin Brownie siroop
ā€“ 200 ml volle melk (melkvervanger havermelk)

Het stappenplan:

  1. Stoom 200 ml melk in een melkkannetjeā€‹
  2. Pomp 2 x 10 ml Brownie siroop in het glasā€‹
  3. Voeg de opgeschuimde melk toeā€‹
  4. Schenk de espresso rustig in het glas
  5. Garneer de latte optioneel met cacaopoeder

Tip: Serveer met een stukje brownie of een chocolade koekje.

Hopelijk hebben we je geĆÆnspireerd om met koffiespecials aan de slag te gaan! Als koffieleverancier leveren we naast koffie en thee ook de Monin siropen die nodig zijn voor het maken van deze recepten. Daarnaast voorzien we onze klanten van tafelkaartjes en receptenkaartjes ter promotie van de recepten.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op Bestel direct online