Teal Sand

Zo maak je Espresso Martini

De Espresso Martini is een populair drankje en wordt nu naast cocktailbars ook in veel horecagelegenheden geschonken. Een drankje wat niet meer weg te denken is op je cocktailkaart. Het drankje leent zich bijvoorbeeld perfect om een heerlijk diner mee af te sluiten. Je maakt het in een handomdraai en wij kunnen je verzekeren dat je met onze koffie een cocktail van hoge kwaliteit kunt serveren.

Veronie Jansen
14 december 2021

Wist je dat…

In de jaren 90 de naam Espresso Martini pas is ontstaan? Eerst heette het drankje Vodka Espresso. Omdat ze in de jaren 90 iedere cocktail serveerde in een Martini glas is de naam Espresso Martini ontstaan. Vandaag de dag is de cocktail erg populair onder jongeren en de cocktail heeft zelfs de bijnaam Esma gekregen. Het is een krachtige cocktail door de koffie, maar ook romig en zoet door de koffielikeur. Ontdek ons favoriete recept!

Benodigdheden
Voor onderstaande recepten heb je een shaker met zeefje, maatbeker/barmaatje en natuurlijk een Martiniglas nodig. Zet het glas in de koeling of de vriezer of koel het met wat ijsblokjes voordat je de cocktail gaat maken.

Hoe creëer je een perfect schuimlaagje?
Dit schuimige laagje ontstaat door de cocktail krachtig te shaken met ijs in de cocktailshaker. Schenk de Espresso Martini vervolgens uit door een zeefje en je krijgt een mooie gladde schuimlaag. Je bent nu helemaal klaar om het recept te maken. Succes!

Cold Drip Martini

  • 30 ml Espresso
  • 25 ml Koffielikeur (Tia Maria)
  • 25 ml Wodka
  • 3 koffieboontjes
  • 2 ijsblokjes

Instructies

  1. Zet de espresso en laat afkoelen.
  2. Doe de espresso samen met de Wodka, Tia Maria en ijsblokjes in een shaker.
  3. Shake even krachtig tot er een frostlaagje op de shaker verschijnt.
  4. Schenk de cocktail zonder ijs uit in een Martiniglas en garneer met 3 koffieboontjes.

Je kunt met deze cocktail oneindig variëren. Geen fan van Tia Maria als koffielikeur, neem dan Amaretto of Licor 43.