Teal Sand

Creatieve koffiecorners voor kantoor

Een koffiecorner op het werk, dé plek waar medewerkers samenkomen. Een plek die je gezellig en praktisch wilt aankleden. Daarom vind je in dit blog een inspirerend overzicht van creatieve koffiecorners, van klein tot groot. Zo kun jij de nodige inspiratie opdoen!

Veronie Jansen
11 augustus 2023
Sand Teal Leaf
Espressobar Eneco als centrale ontmoetingsplek voor een heerlijke kopje koffie

Een koffiecorner die gezien mag worden!

Een koffiecorner is dé plek waar heerlijke aroma’s, gezelligheid en creativiteit samenkomen. Een belangrijke plek die gezien mag worden! We nemen je mee in een overzicht van koffiecorners aan de hand van 6 tips.

1. Wie het kleine niet eert…
2. Keep it clean
3.
Maak een meeting plek van je koffiecorner
4. 
De locatie doet er toe
5. Meer dan alleen een koffiecorner
6. Een plek voor echte kwaliteit

1. Wie het kleine niet eert…

Een mooie koffiecorner is niet alleen weggelegd voor grote bedrijven. Ook als klein bedrijf (<10 medewerkers) kan je aandacht stoppen in je koffiecorner. Met een kleine investering laat je collega’s en bezoekers genieten van de lekkerste koffie uit een creatieve koffiecorner. Een mooi meubel voor de machine, een schap met daarop de koffiezakken gepresenteerd en een krijtbord met leuke koffiequotes of weetjes. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn! Met een paar simpele elementen richt je zo een koffiehoek in. Bekijk ook het blog ‘koffiecorner inspiratie voor thuis’. Hier kun je nog meer inspiratie vinden voor een kleine koffiehoek.

Kleine compacte koffiecorner voor op het werk

Creatieve zakelijke koffiecorner

2. Keep it clean

Heb je wat meer ruimte en wellicht wat meer budget, dan kun je natuurlijk grootser uitpakken! Het advies is altijd ‘keep it clean’. Dit geldt zowel voor het design als voor de inrichting. Houdt er daarnaast rekening mee dat een koffiecorner een plek is om te ontmoeten. Creëer zitplekken voor een vergadering of maak gebruik van een bar met stoelen waar collega’s kunnen bijpraten met elkaar.

3. Maak een meeting plek van je koffiecorner

Bezoek komt en gaat en de vergaderruimtes zijn soms beperkt. Daarom kan een espressobar of koffiecorner een ideaal alternatief zijn. Laagdrempelig, gezellig en uiteraard goede koffie binnen handbereik. Een aantal lange tafels en een paar losse kleinere zitjes gepositioneerd rondom een koffiebar geven een zee aan mogelijkheden. De echte vergaderruimtes blijven zo vrij voor groteren groepen en confidentiële vergaderingen.

Espressobar inspiratie Eneco hoofdkantoor

Opvallende espressobar

4. De locatie doet er toe

De koffiecorner is een plek waar mensen heel even tot rust kunnen komen en opnieuw kunnen opladen. De locatie voor de koffiecorner is dan ook essentieel. Elk bedrijf heeft een mooie, centrale plek binnen het pand die bij uitstek geschikt is. Dit kan een locatie zijn in de ontvangstruimte, een plek met uitzicht naar buiten of juist met zicht op de productievloer. Er is dan altijd gespreksstof en/of een ijsbreker voor een gesprek onder het genot van een kopje koffie of thee. Kies deze plek dus zorgvuldig uit!

Is de beschikbare plek niet bepaald inspirerend? Behang dan bijvoorbeeld een gehele wand met een mooie visual van de stad, een mooi uitzicht of wellicht zelfs een koffieplantage. Ook kun je gebruik maken van een tv-scherm met mooie slidepresentaties, bijvoorbeeld met intern nieuws of leuke (koffie)weetjes.

5. Meer dan alleen een koffiecorner

Ook steeds meer bedrijven faciliteren ruimere en flexibelere werktijden. Dit betekent dat collega’s ‘s ochtends vroeger (voor de file) op het werk zijn en daar wellicht willen ontbijten. Daarnaast zijn er ook collega’s die ‘s avonds langer doorwerken en dus hun warme maaltijd op het werk zullen nuttigen. Als deze flexibiliteit er is, faciliteer dit dan ook met een kantine, bar of koffiecorner waar je rustig kan eten. Er is niet per definitie een bedrijfsrestaurant nodig om hierop in te kunnen spelen.

Bedrijfskeukens gecombineerd met een koffiebar waar je kan eten, drinken en ontmoeten

ING hoofdkantoor espressobar als centrale ontmoetingsplek

6. De plek voor echte kwaliteit

Bij grotere organisaties zijn er vaak meerdere punten waar men terecht kan voor een gratis kop koffie uit een volautomatische machine. Daarnaast zie je de opkomst van de espressobar op een centrale locatie. Hier biedt de espressobar tegen betaling een kop koffie van sublieme kwaliteit. Een horecapunt waar een kundige barista tegen een schappelijke prijs nét dat beetje extra biedt waar je soms behoefte aan hebt. Een mooi voorbeeld is de espressobar in het ING pand die je hiernaast afgebeeld ziet.

Overige bronnen:
Hofman du Jardin, Nmm, Pinterest

Voldoende inspiratie?

Hopelijk hebben we jou geïnspireerd met deze voorbeelden en tips. Ook de koffiecorner voor thuis zijn we niet vergeten. In dit blog vind je daar nog 6 leuke tips voor!

Bij Peeze denken we graag met je mee. Wij bieden alle ingrediënten voor een premium en eerlijk koffieconcept. Als we je een persoonlijk advies kunnen geven komen we graag met je in contact.

Contact opnemen  Direct online bestellen