Nadelen van een halfautomaat:
- Meer tijd en vaardigheid nodig – Barista-skills vereist voor optimale koffie-extractie.
- Langzamere bereiding – Kan minder geschikt zijn voor piekmomenten.
- Consistentie – Wisselend personeel kan de kwaliteit beïnvloeden.
Voorbeeld:
Je runt een sfeervol restaurant waar gasten na het diner genieten van een écht goede espresso. Met een halfautomaat kan je barista’s inzetten om met precisie de perfecte kop koffie te zetten, inclusief latte art. Dit geeft net dat beetje extra beleving! Daarnaast kan de machine ook een echte eyecatcher zijn in jouw horecazaak. Een mooi voorbeeld is de koffiemachine van Zand Katwijk.
“ZAND is een jaarrond strandpaviljoen met een enorme piek in het zomerseizoen. Op elk moment hebben we betrouwbare machines nodig die een constante kwaliteit kunnen leveren en bovendien gemakkelijk in gebruik zijn. De machine staat in het midden van de zaak als eyecatcher en de achterkant van de machine is doorzichtig zodat je in de machine kijkt. De matgouden boiler met logo springt er gelijk uit. Het is door veel vaste gasten opgevallen dat de kwaliteit van de koffie enorm verbeterd is. Wij werken al 25 jaar met Peeze naar volle tevredenheid. Goed advies, snelle service maar vooral uitstekende kwaliteit.” – Dirk Schipper